Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Opál Lukáš Gottwadl.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Opál Lukáš Gottwadl."— Transkript prezentace:

1 Opál Lukáš Gottwadl

2 Opál je minerál, který je považován za drahokam
Opál je minerál, který je považován za drahokam. Jedná se o sloučeninu křemene s vodou (SiO2·nH2O) Vyskytuje se mnoho odrůd jako např. drahý opál, ohnivý opál, dřevitý opál, či keříčkovitý opál

3 Hlíza mléčného opálu. Velikost 12 x 9

4 Vlastnosti Opály jsou poměrně hodně nestabilní minerály, které se snadno poškodí. Při kontaktu s jiným materiálem se často poškrábají. Některé druhy opálu jsou schopny měnit svojí barvu v závislosi na teplotě a to i při kontaktu s lidským teplem.

5 Oproti většině dalších drahokamů se nedá většina opálu brousit.
Využití Opály se využívají především v klenotnictví pro šperkařské účely. Jsou jimi osazovány prsteny, náhrdelníky a další. Oproti většině dalších drahokamů se nedá většina opálu brousit.

6 Žlutý opál

7 Historie Ve starověkém Řecku se opál stal talismanem zlodějů a pobudů, které měl ochraňovat. Jeho působení je jako pohlazení po duši, dodává energii. Tiší emoce a podporuje činnost srdce. Vhodný je pro ryby, raky, štíry, kozorohy, vodnáře a střelce. Jeho účinek se zesiluje společně s růstem Měsíce. Doporučuje se u opálu jistá opatrnost, neboť má tendenci zvětšovat různé iluze.

8 Konec


Stáhnout ppt "Opál Lukáš Gottwadl."

Podobné prezentace


Reklamy Google