Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T_01

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T_01"— Transkript prezentace:

1 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T_01
Název materiálu: Rámové pily Tematická oblast: Výrobní zařízení 2. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje žákům základní rozdělení rámových pil Očekávaný výstup: Orientace problematice rozdělení rámových pil Klíčová slova: Rámové pily, katr Druh učebního materiálu: PREZENTACE Metodika: Podklad pro výklad učiva Obor: Truhlář Ročník: 2. Autor: Bc. Jaromír Janovský Zpracováno dne: Prohlašuji, že při tvorbě výukového materiálu jsem respektoval(a) všeobecně užívané právní a morální zvyklosti, autorská a jiná práva třetích osob, zejména práva duševního vlastnictví (např. práva k obchodní firmě, autorská práva k software, k filmovým, hudebním a fotografickým dílům nebo práva k ochranným známkám) dle zákona 121/2000 Sb. (autorský zákon). Nesu veškerou právní odpovědnost za obsah a původ svého díla.

2 Rámové pily Rámová pila je stroj, který jedním nebo několika pilovými listy rozřezává ve směru vláken výřezy nebo hranoly na řezivo . Rámové pily rozdělujeme do dvou základních skupin: 1/ Rámová pila svislá 2/Rámová pila vodorovná

3 Rámové pily 1/ Rámová pila svislá – se dále dělí na stabilní a pojízdné. Stabilní mohou být jednoetážové nebo dvouetážové s jedním nebo s dvěma setrvačníky a ojnicí .

4 Schéma rámové pily 1/ Ojnice 2/ Setrvačník 3/ Kmen 4/ Rám
5/ Pilový list

5 Rámové pily 1/Svislá rámová pila s jedním setrvačníkem

6 Rámové pily 1/Svislá rámová pila se dvěma setrvačníky

7 Rámové pily 2/ Rámová pila vodorovná – u této pily se rám pohybuje ve vodorovné rovině.

8 Technické údaje rámové pily
Technické údaje: Světlost pilového listu mm 710 Výška řezu mm 680 Zdvih mm 500 Počet otáček stroje min⁻¹ 340 Výkon hlavního elektromotoru kW 75 Tlak oleje MPa 80 až 120

9 Rámové pily Údržba rámové pily – denně je třeba mazat ložiska a kontrolovat upnutí řemenů. Před spuštěním stroje je nutno mazacím zařízením naolejovat kluzné plochy čelisti a vodící lišty, zkontrolovat je a seřídit.

10 Odkazy: Parní rámová pila -


Stáhnout ppt "Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T_01"

Podobné prezentace


Reklamy Google