Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Skupenství Rozdělujeme na: PlynnéKapalnéPevné. Plyn Plyn neboli plynná látka je jedno ze skupenství látek, při kterém jsou částice relativně daleko od.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Skupenství Rozdělujeme na: PlynnéKapalnéPevné. Plyn Plyn neboli plynná látka je jedno ze skupenství látek, při kterém jsou částice relativně daleko od."— Transkript prezentace:

1 Skupenství Rozdělujeme na: PlynnéKapalnéPevné

2 Plyn Plyn neboli plynná látka je jedno ze skupenství látek, při kterém jsou částice relativně daleko od sebe, pohybují se v celém objemu a nepůsobí na sebe přitažlivou silou.

3 Pevná látka Pevná látka je jedno ze skupenství látek, při kterém jsou částice látky vázány ve svých „pevných“ polohách, kolem kterých kmitají.

4 Kapalina Kapalina neboli kapalná látka je jedno ze skupenství látek, při kterém jsou částice látky relativně blízko sebe, ale nejsou vázány v pevných polohách a mohou se pohybovat v celém objemu.

5 Měrné skupenské teplo tání Skupenské teplo tání je (celkové) teplo, které přijme pevná látka při přechodu na kapalina během tání. Teplo, které přijme 1 kilogram látky se nazývá měrné skupenské teplo tání.

6

7 Na prezentaci pracovali: Milan Hořava Miloš Nerad Katka Pertlíková Eva Kutišova


Stáhnout ppt "Skupenství Rozdělujeme na: PlynnéKapalnéPevné. Plyn Plyn neboli plynná látka je jedno ze skupenství látek, při kterém jsou částice relativně daleko od."

Podobné prezentace


Reklamy Google