Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"— Transkript prezentace:

1 Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáku středních škol Zpracoval: Mgr. Alena Vavroušková Předmět: Ruční práce a pracovní cvičení Název produktu: Textilní prostírky – tisk na látku Číslo produktu: VY_52_INOVACE_01_23 Použito: 12.3.2014 Anotace: Žáci se naučí novou techniku – tisk na látku. Trénují zacházení s žehličkou.

2 Textilní prostírky

3 Budeme potřebovat: Ušité prostírky Temperové barvy RazítkaŠtětec Emulzy CREALL TEX MEDIUM Žehličku

4 Nejdřív si rozmícháme temperovou barvu s emulzí 1:1 Nejdřív si rozmícháme temperovou barvu s emulzí 1:1 Takto připravenou barvu naneseme štětcem na razítko a otiskneme na prostírku. Takto připravenou barvu naneseme štětcem na razítko a otiskneme na prostírku.

5 Můžeme použít již hotová razítka, různé rozříznuté ovoce na půlku (jablko,…) nebo si vyrobit razítko z brambory.

6 Natiskáme si prostírku tak aby se nám líbila.

7 Když máme hotovo, necháme barvy na prostírce dobře uschnout. Když máme hotovo, necháme barvy na prostírce dobře uschnout. Otočíme prostírky naruby a přežehlíme podle návodu na emulzi. Tím barvy zafixujeme. Otočíme prostírky naruby a přežehlíme podle návodu na emulzi. Tím barvy zafixujeme. Pozor na bezpečnost! Pozor na bezpečnost! Hezké TVOŘENÍ

8 PowerPoint - barevná schémata - kliparty - kliparty Vlastní fotografie Zdroje:


Stáhnout ppt "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google