Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová. Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, 538 34 Rosice; IČO: 70986401;

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová. Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, 538 34 Rosice; IČO: 70986401;"— Transkript prezentace:

1 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová. Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, 538 34 Rosice; IČO: 70986401; tel.: 469 667 445; www.skola-rosice.net Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.2527 Název projektu: Každý je jedinečný Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Název vzdělávacího materiálu:Bylo nás pět 5– Bajzův sen Číslo materiálu v sadě, (šablona, sada): 15, (III/2, sada F) Autor materiálu:Lada Němcová Vzdělávací oblast, vzdělávací obor, vyučovací předmět, ročník/y: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk, Český jazyk, 6., 7. Klíčová slova:Sen, Indie, maharádža, svatba Anotace: DUM, žáci si zopakují informace o hlavních hrdinech knihy a o snu hlavního hrdiny. Materiál byl vytvořen (datum, období): 12.-14.11.2012 Ověření ve výuce: Český jazyk - literatura Datum: 17.1.2013 Třída: 6.Ověřil/a: Němcová Lada Prohlášení Prohlašuji, že při tvorbě výukového materiálu jsem respektoval(a) všeobecně užívané právní a morální zvyklosti, autorská a jiná práva třetích osob, zejména práva duševního vlastnictví (např. práva k obchodní firmě, autorská práva k software, k filmovým, hudebním a fotografickým dílům nebo práva k ochranným známkám) dle zákona 121/2000 Sb. (autorský zákon). Nesu veškerou právní odpovědnost za obsah a původ svého díla. Prohlašuji dále, že výše uvedený materiál byl ověřen ve výuce a proveden o tom zápis do TK. Dávám souhlas, aby moje dílo bylo dáno k dispozici veřejnosti k účelům volného užití (§30 odst. 1 zákona 121/200 Sb.), tj. že k uvedeným účelům může být kýmkoliv zveřejňováno, používáno, upravováno a uchováváno.

2 Bylo nás pět 5 – Bajzův sen Literatura pro 6.-7.ročník

3 3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová. Bajzův sen Ve druhé části knihy Petr Bajza vážně onemocněl. I přesto však zažil zvláštní a hlavně exotické dobrodružství. Vyberte správnou možnost 1. J aké zvíře, chtěl Petr Bajza koupit? a) lva b) hada c) slona

4 4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová. 2. J ak se zvíře jmenovalo? a) Jumbo b) Dumbo c) Pompo 3. N ež se Petr s kamarády vydal na cestu do Indie musel svému „zvířátku“ něco koupit. a) červenou čepičku se střapci b) červené botky, vyšívané zlatem c) černou vestičku 4. N a cestě do Indie celou skupinku doprovázel/la: a) Otakárek Soumar b) Rampepurda c) Eva Svobodová

5 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová. Doplňte text 5. V Indii se naše malá skupinka dostala až do paláce m_________. Ten měl jednu ________, do které se „zakoukal“ Z_________. 6. D okonce požádal o její ruku. Za tuto troufalost ho však čekala __________. Život mu zachránily správné ____ na tři hádanky. 7. Z ilvar se velice změnil, dokonce se pohádal i s kamarády. Za toto chování mu přísahali pomstu. 8. J aká byla? (popište) 9. C o se nakonec stalo s Petrem? Opravdu byl v Indii?

6 6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová. Řešení: 1. C ) 2. A ) 3. A ) 4. C ) 5. V Indii se naše malá skupinka dostala až do paláce maharádži. Ten měl jednu dceru, do které se „zakoukal“ Zilvar. 6. D okonce požádal o její ruku. Za tuto troufalost ho však čekala smrt. Život mu zachránily správné odpovědi na tři hádanky.

7 7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová. 7. P omsta: Ve chvíli, kdy Zilvar s princeznou stáli před oltářem, hodil Bejval na Zilvara smrduté pštrosí vejce. 8. S amostatná úvaha

8 8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová. Použité zdroje Zdroje tištěné: POLÁČEK, Karel. Bylo nás pět. 11. vydání. Praha: Československý spisovatel, 1973. ISBN 22- 010-73. Zdroje elektronické:


Stáhnout ppt "1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová. Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, 538 34 Rosice; IČO: 70986401;"

Podobné prezentace


Reklamy Google