Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.0495 číslo šablonyV/2 Inovace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.0495 číslo šablonyV/2 Inovace."— Transkript prezentace:

1 jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.0495 číslo šablonyV/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd předmětPřírodopis pořadové číslo DUM23

2 AnotacePrezentace seznamuje s řádem kočkovité šelmy.Podle charakteristiky žáci na konci hodiny poznávají zástupce kočkovitých šelem. AutorMgr. Eva Truxová Očekávaný výstupPozná charakteristické znaky a zástupce kočkovitých šelem Druh učebního materiáluprezentace Druh interaktivitykombinované Cílová skupinažák Stupeň a typ vzdělávánízákladní vzdělání – druhý stupeň Typická věková skupina 12 - 15 let Kočkovité šelmy

3

4 Kočka Rys Gepard Jaguár Puma Tygr Levhart Lev

5 tělo porostlé hebkou hustou srstí kulatá hlava výrazné špičáky a trháky drápy na prstech jsou zatažitelné kořist přepadávají skokem nemají klíční kost (nebo je zakrnělá)

6 zpět

7

8

9

10

11

12

13

14 kočka puma tygr gepard jaguár levhart lev rys

15 Kočka domácí kulatá hlava, krátké čelisti, oči směřují dopředu, vztyčené uši, hmatové vousy 30 zubů smysly sluch zrak - barevné vidění, i za šera čich - nejslabší smysl zatahuje drápy šelma - živí se masem vyhledává teplá a suchá místa zápis

16 Plemena koček dlouhosrstá - perská, angorská krátkosrstá - naše kočky, siamská

17 úkol  Poznáte podle charakteristiky, o kterou kočkovitou šelmu se jedná?  Zapiš název šelmy.  Na konci prezentace se ukáže správný obrázek.  Charakteristiku si opiš do sešitu.

18 Srst je žlutohnědá s černými skvrnami.Nemá zatažitelné drápy. Dlouhé a štíhlé nohy jsou přizpůsobeny k běhu.Nejrychlejší suchozemský savec.

19 Velká šelma se štíhlým tělem,které je dokonale přizpůsobeno k pohybu v asijských džunglích a v sibiřské tajze.Srst je rezavě žlutá s hnědočernými pruhy.

20 Je skvrnitý,ale jeho skvrny jsou kroužkovité a uvnitř mají černé tečky. Stejný název mají i luxusní automobily.

21 Žije v hustých lesích po celé Americe.Její srst má žlutou až rezavě hnědou barvu.Stejný název má i proslulá značka obuvi.

22 Má žlutou srst s černými skvrnami,může být i černý.Podobá se jaguárovi.Dokáže velmi dobře šplhat.Bývá označován i jako pardál,leopard nebo panter.

23 Tato šelma má malou,kulatou hlavu a zatažitelné drápy.Žije v blízkosti lidských obydlí.Pochytá velké množství myší.

24 Byl vysazen i na Šumavě.Má výborný zrak.Srst je rezavě hnědá s tmavými skvrnami,na uších má černé štětičky. Říká se: „Vidí ostře jako…“

25 Jedna z největších šelem.Samci mají mohutnou hřívu. Žije v afrických savanách. Bývá označován za krále zvířat.Je v našem státním znaku.

26 Zdroje: http://www.google.cz/


Stáhnout ppt "Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.0495 číslo šablonyV/2 Inovace."

Podobné prezentace


Reklamy Google