Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Páka Rovnováha a těžiště. Poznatky z LP Co jste zjistili? Co jste zjistili? Jaké hypotézy jste formulovali? Jaké hypotézy jste formulovali? Jak jste je.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Páka Rovnováha a těžiště. Poznatky z LP Co jste zjistili? Co jste zjistili? Jaké hypotézy jste formulovali? Jaké hypotézy jste formulovali? Jak jste je."— Transkript prezentace:

1 Páka Rovnováha a těžiště

2 Poznatky z LP Co jste zjistili? Co jste zjistili? Jaké hypotézy jste formulovali? Jaké hypotézy jste formulovali? Jak jste je poté poupravili, změnili, přeformulovali? Jak jste je poté poupravili, změnili, přeformulovali?

3 Vámi vyvozené závěry

4 Základní závěry z pozorování Zvětšováním (zmenšováním) velikosti síly se účinek síly přímo úměrně zvětšuje (zmenšuje) Zvětšováním (zmenšováním) velikosti síly se účinek síly přímo úměrně zvětšuje (zmenšuje) Zvětšováním (zmenšováním) ramena síly se účinek síly přímo úměrně zvětšuje (zmenšuje) Zvětšováním (zmenšováním) ramena síly se účinek síly přímo úměrně zvětšuje (zmenšuje)

5 Rovnice pro rovnováhu na páce F 1, F 2 ……… velikosti působících sil F 1, F 2 ……… velikosti působících sil a 1, a 2 ……… délka ramen sil a 1, a 2 ……… délka ramen sil F 1.a 1 =F 2.a 2 a1a1 F2F2 F1F1 a2a2

6 Čas na procvičení

7 Příklady páky v praxi Vaše nápady, postřehy, zjištění

8 Co na příští hodinu? Do sešitu nakreslit dvoje užití páky v praxi Do sešitu nakreslit dvoje užití páky v praxi Učebnice strana 63 – 66 nebo z internetu Učebnice strana 63 – 66 nebo z internetu Dokončit pracovní listy Dokončit pracovní listy PL č.6 – Těžiště – pomoc najdete v učebnici str. 42-44 nebo v prezentaci na internetu PL č.6 – Těžiště – pomoc najdete v učebnici str. 42-44 nebo v prezentaci na internetu PL č.7 - Páka PL č.7 - Páka


Stáhnout ppt "Páka Rovnováha a těžiště. Poznatky z LP Co jste zjistili? Co jste zjistili? Jaké hypotézy jste formulovali? Jaké hypotézy jste formulovali? Jak jste je."

Podobné prezentace


Reklamy Google