Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Google Earth Úkoly pro žáky. Základní ovládání Myš – pohyb Kolečko myši – zoom.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Google Earth Úkoly pro žáky. Základní ovládání Myš – pohyb Kolečko myši – zoom."— Transkript prezentace:

1 Google Earth Úkoly pro žáky

2 Základní ovládání Myš – pohyb Kolečko myši – zoom

3 Úloha č. 1 Zjistěte, kolik vzletových a přistávacích drah má letiště hlavního města Saúdské Arábie. Řešíme pouze pomocí pohybu myši a přibližováním.

4

5 Úloha č. 2 Pomocí vyhledávací funkce najděte Teplice a přidejte je do svých oblíbených míst. Do vyhledávacího okénka je třeba napsat Teplice, Czech Republic a stisknout Search. Zvolte pohled z výšky asi 10 km.

6

7 Přidání do oblíbených: Klik pravým tlačítkem na A pak zvolit Dále můžeme upravit označení

8 Úloha č. 3 Ukažte, jak vypadá pohled z vrchu Ostrý u Milešova směrem k Milešovce a Kletečné. Naklápění kamery ovládáme pomocí přidržení kolečka myši nebo ovladačem na spodním okraji pracovního prostoru. Musí být zapnuta vrstva „terrain“.

9

10 Úloha č. 4 Zjistěte zeměpisné souřadnice nejvyšší hory světa. Vyhledáme Mt. Everest. K přesné lokalizaci využijeme ukazatele nadmořské výšky na dolním okraji snímku hned vedle zeměpisné šířky a délky.

11

12 Úloha č. 5 Zjistěte, co se nachází na souřadnicích 33°51’25,00‘‘ jižní šířky a 151°12’54,00‘‘ východní délky. Kombinujeme pohyb po planetě a zoom až se dostaneme na dané souřadnice.

13

14 Úloha č. 6 Zobrazte v trojrozměrném zobrazení centrum města Boston. Najděte střed města, zvolte šikmý pohled od moře z výšky asi 700 m. Pak zatrhněte volbu 3D Buildings. Snižte úroveň pohledu až na 0 m. Vyzkoušejte ještě zapínání dalších vrstev.

15

16 Úloha č. 7 Změřte délku nejdelší dráhy na největším letišti světa. O‘Hare International Airport Chicago. Po přiblížení Chicaga zapnout zobrazení letišť. O‘Hare je na severním okraji města. Po nalezení nejdelší ze šesti drah následuje v menu volba Tools - Measure a označení krajních bodů dráhy myší. Jako jednotky zvolíme km.

17

18 Úloha č. 7 Přidejte do Google Earth informaci o svém bydlišti. Použijte volbu Add a placemark v dolním menu. Zadejte charakteristiky (popis) místa. Pokud byste chtěli, aby to viděli všichni ve světě, je třeba se zaregistrovat v horním menu Help – Add/Edit Business listing.


Stáhnout ppt "Google Earth Úkoly pro žáky. Základní ovládání Myš – pohyb Kolečko myši – zoom."

Podobné prezentace


Reklamy Google