Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VÝZKUMNÝ PROJEKT ZIPOVÁNÍ. MÍSTO, KDE ŽIJEME  Žijeme spolu s vámi na planetě Zemi.  V srdci Evropy, sice v malé, ale krásné České republice, v největším.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VÝZKUMNÝ PROJEKT ZIPOVÁNÍ. MÍSTO, KDE ŽIJEME  Žijeme spolu s vámi na planetě Zemi.  V srdci Evropy, sice v malé, ale krásné České republice, v největším."— Transkript prezentace:

1 VÝZKUMNÝ PROJEKT ZIPOVÁNÍ

2 MÍSTO, KDE ŽIJEME  Žijeme spolu s vámi na planetě Zemi.  V srdci Evropy, sice v malé, ale krásné České republice, v největším městě Severomoravského kraje - Olomouci.

3 Kousek historie  Olomouc byla kupeckou cestou již od dávna. Už v 10. století zde byla tržní osada u Dómského návrší, byla spojována s Jantarovou stezkou.

4 OLOMOUC A DOPRAVA  Spousta lidí sem jezdí za prací, do škol, ale i turisté z celého světa.  K přenosu informací zde slouží hlavně internet a Česká pošta.  Věci se dopravují nákladními auty, vlaky a i přes kurýry.

5 Kruhový objezd  My jsme se zaměřili na automobilovou dopravu.  Kruhový objezd u nákupního centra Globus ulice Pražská. olomouc křelov globus dálnic e

6 VLASTNÍ VÝZKUM  Napočítali jsme, že z města ke kruhovému objezdu v pátek přijede za jednu hodinu přes tisíc aut. Z toho rovně na Křelov pokračuje zhruba čtyři sta osmdesát. Do Globusu jich odjede čtyři sta, zbytek zamíří na dálnici.

7 Příčiny kolon  Kolony se nejvíce tvoří v odpoledních hodinách, v době dopravní špičky na výjezdu z Olomouce, kdy se většina lidí vrací domů.  Většina řidičů nedodržuje zipování (střídavé řazení), nevyužívají druhý jízdní pruh.

8 Anketa - Co je to zipování?  Zeptali jsme se 62 řidičů na to, jestli ví, co je to zipování. Potvrdilo se, že více než 1/3 řidičů neví, co to je. Potvrdilo se, že více než 1/3 řidičů neví, co to je.

9 Něco o zipování V praxi by mělo zipování vypadat tak, že každý v tom pruhu který není uzavřen má před sebe pustit jednoho z toho pruhu, který zde končí. V praxi by mělo zipování vypadat tak, že každý v tom pruhu který není uzavřen má před sebe pustit jednoho z toho pruhu, který zde končí. (361/2000 Sb, paragraf 12 odst. 5.) (361/2000 Sb, paragraf 12 odst. 5.) IP29 Střídavé řazení

10 Napadlo nás  Umístit na výjezdu z Olomouce dopravní značku střídavé řazení.  Oddělit by-passy travnatými ostrůvky. DÁLNICE olomouc křelov globus dálnice By-passy

11 Návštěva na dopravním inspektorátu  Střídavé řazení je součástí zákona 361 o pravidlech silničního provozu.  Řidiči se musí sami vzdělávat.  Dnešní bodový systém nenutí řidiče jít po určitém počtu přestupků na přezkoušení, tak jako tomu bylo dříve (řidičské průkazy s kupónem).  Značka by informovanost zlepšila, ale z finančních důvodů by tento návrh u dopravních inženýrů asi neprošel.

12 Poděkování  Na závěr bychom chtěli poděkovat všem, kteří se nějakým způsobem podíleli na našem projektu.  Majoru Ing. Oldřichu Novotnému z Dopravního inspektorátu PČR.  RNDr. Jiřímu Diamantovi za počítačové zpracování návrhu triček.  Firmě MICOS za tisk triček.  Všem, kteří byli ochotni odpovídat na naši anketu.


Stáhnout ppt "VÝZKUMNÝ PROJEKT ZIPOVÁNÍ. MÍSTO, KDE ŽIJEME  Žijeme spolu s vámi na planetě Zemi.  V srdci Evropy, sice v malé, ale krásné České republice, v největším."

Podobné prezentace


Reklamy Google