Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nemáte co na sebe? Ušijte si uniformu!!!. Proč právě uniformu? A proč ne? I když je to jen kostým… …tedy, ehm, pro většinu z nás.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nemáte co na sebe? Ušijte si uniformu!!!. Proč právě uniformu? A proč ne? I když je to jen kostým… …tedy, ehm, pro většinu z nás."— Transkript prezentace:

1 Nemáte co na sebe? Ušijte si uniformu!!!

2 Proč právě uniformu? A proč ne? I když je to jen kostým… …tedy, ehm, pro většinu z nás.

3 Proč si ji šít sám? Nechat si ji ušít švadlenou neznamená nutně kvalitní výsledek Ne každý má šikovnou a ochotnou maminku (babičku, sestru či jiné příbuzné) Jedině vy víte nejlíp, co přesně chcete Nižší cena Výsledek vám přesně sedne na tělo Třeba zjistíte, že vás šití baví…

4 Jak tedy na to?

5 Příprava I Zkuste sehnat oficiální střih… pokud na něj někde omylem narazíte. Sežeňte si co nejvíce podkladů, na kterých je uniforma detailně vidět. Sledujte i ty nejmenší detaily, vyplatí se to. Načrtněte si, jak by měla uniforma vypadat jako celek. Do náčrtku zakreslete švy a jiné důležité detaily, které jste vysledovali. Začněte se mezitím v obchodech dívat po vhodných látkách.

6

7 Příprava I Zkuste sehnat oficiální střih… pokud na něj někde omylem narazíte. Sežeňte si co nejvíce podkladů, na kterých je uniforma detailně vidět. Sledujte i ty nejmenší detaily, vyplatí se to. Načrtněte si, jak by měla uniforma vypadat jako celek. Do náčrtku zakreslete švy a jiné důležité detaily, které jste vysledovali. Začněte se mezitím v obchodech dívat po vhodných látkách.

8

9

10

11 Příprava I Zkuste sehnat oficiální střih… pokud na něj někde omylem narazíte. Sežeňte si co nejvíce podkladů, na kterých je uniforma detailně vidět. Sledujte i ty nejmenší detaily, vyplatí se to. Načrtněte si, jak by měla uniforma vypadat jako celek. Do náčrtku zakreslete švy a jiné důležité detaily, které jste vysledovali. Začněte se mezitím v obchodech dívat po vhodných látkách.

12

13 Příprava II je na čase vytvořit si střih Vezměte si míry. Podle náčrtku a vzatých měr si navrhněte jednotlivé díly střihu, které pak budete sešívat. Nakreslete tyto díly např. na novinový papír Vemte pokusnou látku a přeneste na ni vámi navrhnutý střih. Vystřihněte díly. Nezapomeňte na cca 1-2cm rezervu.

14

15 Příprava II Vezměte si míry. Podle náčrtku a vzatých měr si navrhněte jednotlivé díly střihu, které pak budete sešívat. Nakreslete tyto díly např. na novinový papír Vemte pokusnou látku a přeneste na ni vámi navrhnutý střih. Vystřihněte díly. Nezapomeňte na cca 1-2cm rezervu.

16

17 Příprava II Vezměte si míry. Podle náčrtku a vzatých měr si navrhněte jednotlivé díly střihu, které pak budete sešívat. Nakreslete tyto díly např. na novinový papír Vemte pokusnou látku a přeneste na ni vámi navrhnutý střih. Vystřihněte díly. Nezapomeňte na cca 1-2cm rezervu.

18

19 Příprava II Vezměte si míry. Podle náčrtku a vzatých měr si navrhněte jednotlivé díly střihu, které pak budete sešívat. Nakreslete tyto díly např. na novinový papír Vemte pokusnou látku a přeneste na ni vámi navrhnutý střih. Vystřihněte díly. Nezapomeňte na cca 1-2cm rezervu

20 Příprava III Sešpendlete díly dohromady a zkuste, jak vám sedí Poupravte případně špendlíky tak, aby vám oblečení lépe sedlo Nastehujte a opět ozkoušejte a případně poupravte. Finální stehy obtáhněte výraznou fixou a použijte jako základ pro konečný střih.

21

22 Příprava III Sešpendlete díly dohromady a zkuste, jak vám sedí Poupravte případně špendlíky tak, aby vám oblečení lépe sedlo Nastehujte a opět ozkoušejte a případně poupravte. Finální stehy obtáhněte výraznou fixou a použijte jako základ pro konečný střih.

23 Látka – kolik a čeho koupit Spočítejte si, kolik jste spotřebovali látky na pokusnou uniformu. Po zvážení spotřeby kupte příslušné množství potřebných látek. RADA: Lépe koupit o 0.5m více, než o jediný centimetr méně!

24 Další nutné věci k šití Nezapomeňte nakoupit nitě – vhodná barva, materiál, množství Zip – všimli jste si, že ho má každá uniforma? Minimálně na kalhotách ano. Šicí stroj – stačí, aby uměl šít vpřed, vzad a cik-cak.

25 Výroba I Přeneste střih na látku (tužkou klíčové body, čáry dokreslete krejčovskou křídou) Vystřihněte s rezervou 1-2cm Našpendlete, vyzkoušejte, přešpendlete, nastehujte, vyzkoušejte, upravte stehy, znovu vyzkoušejte… Sešijte, vyzkoušejte… a asi i párejte a znovu přešívejte

26 Výroba II Když už uniforma sedí, zastřihněte přebytečnou látku zbylou ve švech na rubu a obentlujte ji buďto přímo entlovacím stehem nebo stačí i cik-cak stehem. Zbývá přidat označení hodnosti a odznak, resp. komunikátor.

27 Specifika uniformy Pecky (TNG, VOY atd.) - nepodceňujte náušnice v obchodech s bižuterií. Frčky (TOS, TMP) – zlatá stuha bez vzoru, nejlépe však zlatý tzv. šikmý proužek. Komunikátor (TNG,VOY atd.) – lepenka, staniol a jiné náhradní materiály dovedou při troše snahy a šikovnosti hodně. Odznak (ST I-VII) - viz. Komunikátor Ramenní spona, přezka pásku – (ST II-VII) boty

28

29 Specifika uniformy Pecky (TNG, VOY atd.) - nepodceňujte náušnice v obchodech s bižuterií. Frčky (TOS, TMP) – zlatá stuha bez vzoru, nejlépe však zlatý tzv. šikmý proužek. Komunikátor (TNG,VOY atd.) – lepenka, staniol a jiné náhradní materiály dovedou při troše snahy a šikovnosti hodně. Odznak (ST I-VII) - viz. Komunikátor Ramenní spona, přezka pásku – (ST II-VII) boty

30 Mé uniformy Zatím jen dámské TOS 1.sezóna – rudá, nadporučík 3.sezóna – zlatá, kapitán

31 1.sezóna – rudá, nadporučík Přední a zadní díl složen ze 2 částí Zip vpředu vlevo Na bocích 2 vložené pruhy

32

33

34

35 3.sezóna – zlatá, kapitán Přední a zadní díl složen ze 4 částí Nejsou boční pruhy Zip vzadu vpravo

36

37

38

39

40

41 A závěrem… Pokud chcete být ve své uniformě co nejvěrohodnější, nezapomeňte na příslušný účes, úpravu kotlet a to správné líčení

42 http://diegina.wz.cz


Stáhnout ppt "Nemáte co na sebe? Ušijte si uniformu!!!. Proč právě uniformu? A proč ne? I když je to jen kostým… …tedy, ehm, pro většinu z nás."

Podobné prezentace


Reklamy Google