Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Soutěž vědeckotechnických projektů středoškoláků Akademie věd Praha 9. – 10. 4. 2009.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Soutěž vědeckotechnických projektů středoškoláků Akademie věd Praha 9. – 10. 4. 2009."— Transkript prezentace:

1 Soutěž vědeckotechnických projektů středoškoláků Akademie věd Praha 9. – 10. 4. 2009

2 Slavnostního zahájení se zúčastnil nový předseda AV ČR Jiří Drahoš, manažer LZ ČEZ Pavel Puff a hlavní organizátor Stanislav Medřický, předseda AMAVET

3 ČEZ jako generální sponzor prezentoval svůj vzdělávací program, jehož je soutěž součástí. Vítězkou letošního ročníku se stala Tereza Nedvědová z Českých Budějovic s projektem biologie brouků.

4 Předseda AV Jiří Drahoš rozmlouvá s Čeňkem Rálišem, který si v rámci projektu Měření elektrických biopotenciálů sestrojil EKG Talentované mladé lidi je potřeba podporovat už od základní školy. Studenti ZŠ Pardubice zpracovali velmi podrobný projekt o úsporách elektřiny.

5 Petra Landfeldová a Alžběta Skálková z gymnázia z Hradce Králové zkoumaly jak rostliny čistí půdu tím, že z ní absorbují jedovaté prvky. Robot EiMSA studentů z Litomyšle samostatně vyhledává předměty a manipuluje s nimi podle programu.

6 Vojtěch Kubelka z Českých Budějovic dlouhodobě sleduje zimování vzácných ptáků v jižních Čechách. Radim Laga z Uherského Brodu sestrojil funkčí účinnou elektromagnetickou střelnou zbraň.


Stáhnout ppt "Soutěž vědeckotechnických projektů středoškoláků Akademie věd Praha 9. – 10. 4. 2009."

Podobné prezentace


Reklamy Google