Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Baroko III. stavitelé. Baroko III. stavitelé Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní architektura.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Baroko III. stavitelé. Baroko III. stavitelé Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní architektura."— Transkript prezentace:

1

2 Baroko III. stavitelé

3 Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní architektura. Pomocí obrázků, ilustrací a fotografií přibližuje dětem českou barokní architekturu, přibližuje obsah používaných termínů. Je vhodný pro použití na interaktivní tabuli. Snahou tohoto materiálu je vzbudit zájem o umění a historii.

4 Architektura baroka Baroko vzniká v Itálii Plné dramatičnosti
Linii nahrazuje křivka Kruhový půdorys nahrazuje elipsa Rozvíjí prostor do hloubky Šikmé zakřivené linie Pokroucené plochy

5 Kilián Ignác Dientzenhofer
český architekt a stavitel německého původu, představitel vrcholného baroka, pátý syn stavitele Kryštofa Dientzenhofera. Chceš-li se dozvědět více o jeho životě spusť video.

6 Jan Blažej Santini-Aichel
Jakou životní překážku překonal Santini, aby se stal kamenickým mistrem? Jaké dva stavební slohy dokázal Santini skloubit? Jak se nazývá Santiniho stavba zapsaná do památek UNESCA?

7 Citace: Jan Vilímek - Kilian Ignác Dinzenhofer.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Kostel svatého Jana Nepomuckého Praha.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z:


Stáhnout ppt "Baroko III. stavitelé. Baroko III. stavitelé Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní architektura."

Podobné prezentace


Reklamy Google