Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_52_inovace_PRV.5.15 Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_PRV.5.15 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_52_inovace_PRV.5.15 Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_PRV.5.15 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název."— Transkript prezentace:

1 VY_52_inovace_PRV.5.15 Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_PRV.5.15 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: „Vzdělání pro život“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1994 Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 - Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Vzdělávací oblast - vzdělávací obor (předmět):Člověk a jeho svět - přírodověda Tematický okruh - téma:Lidské tělo – nervová soustava Autor vzdělávacího materiálu/DUM:Mgr. Lenka Přibylová Datum vytvoření vzdělávacího materiálu: 20. 2. 2012 Ověření vzdělávacího materiálu Třída: 5. Datum: 1. 3. 2012 Metodický list/anotace: Prezentace skýtá dětem prostor pro záznam odhadů, doplňování, přiřazování a třídění pomocí optického pera (interaktivní tabule) a okamžitá kontrola při následném doplnění správných informací. V prezentaci je využita možnost postupné nápovědy např. obrázky.

2 Nervová soustava

3

4 V těle je mnoho důležitých částí, ale jen jedna z nich rozhoduje o všem, co děláme a vnímáme, co si myslíme a pamatujeme. Mozek je tvořen miliardami nervových buněk, které jsou navzájem propojeny sítěmi z bilionů dlouhých vlákének. Další nervové buňky máme mimo mozek – v nervech. Nervové sítě protkávají celé naše tělo a spojují je s mozkem. MOZEK SPOLU S NERVY TVOŘÍ NERVOVOU SOUSTAVU

5 Mozek a mícha jsou řídící centrálou nervové soustavy. Prostřednictvím nervů přijímají informace z celého těla a vydávají zpět příkazy, jak mají jednotlivé orgány pracovat. http://www.humanbody.dke-explore.com/clipart/human/image_human042.htm

6 Ukazuj na sobě! Dětská encyklopedie LIDSKÉ TĚLO. Parker Steve, Slovart, Bratislava 2010

7

8 Mozek průměrného dospělého člověka váží asi 1 kg 300 g. Největší známý lidský mozek vážil neuvěřitelné 3 kg. Nervové vzruchy se šíří rychlostí až 120 m za sekundu. Největší nervy dokážou každou sekundu přenést asi 300 signálů. Kdyby s vyndaly všechny nervy z lidského těla a natáhly se jeden za druhým, vznikla by čára dlouhá téměř 100 km.

9 Dětská encyklopedie LIDSKÉ TĚLO. Parker Steve, Slovart Bratislava 2010 Přírodověda 5. Matyášek, Štiková, Trna, Nová škola Brno 2010


Stáhnout ppt "VY_52_inovace_PRV.5.15 Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_PRV.5.15 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google