Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CHRISTMAS (FOR YOUNGER PUPILS) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CHRISTMAS (FOR YOUNGER PUPILS) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem."— Transkript prezentace:

1 CHRISTMAS (FOR YOUNGER PUPILS) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 1) Re-write English words and match to them Czech translation: FIREPLACE = CHRISTMAS TREE = DECORATIONS = GIFTS = STOCKINGS = WREATH = KRB VÁNOČNÍ STROMEČEK OZDOBY DÁRKY PUNČOCHY VĚNEC Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 1) Re-write English words and match to them Czech translation: CANDLE = MISTLETOE = CARDS = POINSETTIA = SWEETS = TOYS = SVÍČKA JMELÍ PŘÁNÍČKA VÁNOČNÍ HVĚZDA CUKROVÍ HRAČKY Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 1) Re-write English words and match to them Czech translation: CHRISTMAS = REINDEER = MERRY = STAR = BELLS = BABY JESUS = VÁNOCE SOB VESELÉ HVĚZDA ZVONY JEŽÍŠEK Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 DEAR, I AM WRITING TO TELL YOU WHAT A GOOD I AM. I ALWAYS CLEAN MY, MAKE MY AND CLEAN MY EVERY DAY. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2) Complete this letter to Santa: SANTA CLAUSE CHILDTEETH BED ROOM

6 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I OFTEN HELP MY MUM WITH THE AND I WALK THE EVERY MORNING AND AFTERNOON. AT SCHOOL I AM A VERY GOOD AND I AM ALWAYS NICE TO MY S. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2) Complete this letter to Santa: SHOPPING DOG PUPIL TEACHERS

7 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. AFTER SCHOOL I ALWAYS DO MY. IN THE EVENINGS I OFTEN HELP TO PREPARE AND I SOMETIMES. FOR CHRISTMAS I WOULD LIKE TO HAVE A NEW, SOME AND SOME S ABOUT ANIMALS. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2) Complete this letter to Santa: HOMEWORK DINNERWASH UP BIKETOYS BOOKS

8 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. THANK YOU VERY MUCH AND HAPPY ! SAY ‚,HELLO!’’ TO YOUR S FROM ME. BEST WISHES, (YOUR NAME). Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2) Complete this letter to Santa: CHRISTMAS REINDEERS ŽÁKOVO JMÉNO

9 3) Cut out these Christmas pictures and stick them: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 BELLS CHRISTMAS TREE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 CARP CANDLES Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 GINGERBREAD FIREPLACE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 STOCKING RIBBON Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 WALNUTS CHRISTMAS CARD Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 ROAST TURKEY MISTLETOE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 STAR PUDDING Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

17 4) Ask questions with have/has got: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Example: Have you got a bike? Yes, I have. / No, I haven´t. Has girl´s name got a ball? Yes, she has. / No, she hasn´t. Has boy´s name got a toy? Yes, he has. / No, he hasn´t. Každý žák vyzpovídá další spolužáky a zaznamená do tabulky, viz. příklad níže. Have you got a dog? No, I haven´t. Have you got a bike? Yes, I have. Odpověď YES: √ Odpověď NO: X

18 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 4) Ask questions with have/has got: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. YOU FRIEND

19 Vánoční ozdoby http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Happy_new_year_06463.jpg GNU Free Documentation License, Version 1.2 Santa Claus http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Santa_Claus-SL.jpg Creative Commons Attribution 2.0 Generic License Smějící se dítě http://commons.wikimedia.org/wiki/File:50_weeks_old_Egyptian_child.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Zuby http://commons.wikimedia.org/wiki/File:06-10-06smile.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Dětská postel http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kinderbett_USA.jpg Volně šiřitelné Pokoj http://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Bedroom_1889_Vincent_van_Gogh.jpg Volně šiřitelné Nákupní košík http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shopping_basket.svg GNU Free Documentation License, Version 1.2 Yorkšírský teriér http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Little_tootie.JPG Volně šiřitelné http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Happy_new_year_06463.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Santa_Claus-SL.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:50_weeks_old_Egyptian_child.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:06-10-06smile.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kinderbett_USA.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Bedroom_1889_Vincent_van_Gogh.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shopping_basket.svg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Little_tootie.JPG Použité obrázky: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

20 Žák http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Globus_im_Geographieunterricht.jpg Volně šiřitelné Učitelka http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Student_teacher_in_China.jpg Creative Commons Attribution 2.0 Generic license Večeře http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Home_-_Dinner.jpg Creative Commons Attribution 2.0 Generic license Mytí nádobí http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dishes_to_wash_LGC.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Jízdní kolo http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kusuma_bike_large.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Hračky http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Knuffels.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Knihy http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nuvola_apps_bookcase.svg GNU Lesser General Public License, version 2.1 Vánoční stromeček http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brazilian-christmas-tree.jpg Volně šiřitelné http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Globus_im_Geographieunterricht.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Student_teacher_in_China.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Home_-_Dinner.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dishes_to_wash_LGC.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kusuma_bike_large.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Knuffels.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nuvola_apps_bookcase.svg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brazilian-christmas-tree.jpg Použité obrázky: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

21 Sob http://commons.wikimedia.org/wiki/File:20070818-0001-strolling_reindeer.jpg GNU Free Documentation License, Version 1.2 Domácí úkol http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Homework_-_vector_maths.jpg GNU Free Documentation License, Version 1.2 Jmelí http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Misteln.jpg Volně šiřitelné Zvonky http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jingle_Bells.svg Volně šiřitelné Stuha, mašle http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Green_ribbon.svg GNU Free Documentation License, Version 1.2 Perníček http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gingerbread_men.jpg Creative Commons Attribution 2.0 Generic license Vánoční punčocha http://commons.wikimedia.org/wiki/File:ChristmasStocking.jpg Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 license Pečený krocan http://commons.wikimedia.org/wiki/File:RoastTurkey.jpg Creative Commons Attribution 2.0 Generic license http://commons.wikimedia.org/wiki/File:20070818-0001-strolling_reindeer.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Homework_-_vector_maths.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Misteln.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jingle_Bells.svg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Green_ribbon.svg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gingerbread_men.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:ChristmasStocking.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:RoastTurkey.jpg Použité obrázky: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

22 Svíčky http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Christmas_candles.jpg Creative Commons Attribution 2.0 Generic license Hvězda http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Star*.svg Volně šiřitelné Vánoční přání http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Christmas_card_byLouisPrang.png Volně šiřitelné Vlašské ořechy http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Walnut02.jpg GNU Free Documentation License, Version 1.2 Vánoční puding http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Christmas_pudding.JPG GNU Free Documentation License, Version 1.2 Vánoční strom http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Xmastreenewyork06.jpg GNU Free Documentation License, Version 1.2 Kapr http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Crucian_carp-intact_prPNr%C2%B018.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Austria license Krb http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cabin_fireplace.JPG Volně šiřitelné http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Christmas_candles.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Star*.svg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Christmas_card_byLouisPrang.png http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Walnut02.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Christmas_pudding.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Xmastreenewyork06.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Crucian_carp-intact_prPNr%C2%B018.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cabin_fireplace.JPG Použité obrázky: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "CHRISTMAS (FOR YOUNGER PUPILS) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem."

Podobné prezentace


Reklamy Google