Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ohrožené druhy zvířat. Panda velká -kriticky ohrožená -obývá lesy mírného pásma,jehličnaté lesy a horské oblasti Délka1,5 - 2 m Hmotnost70 – 160 kg Rozšířenístř.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ohrožené druhy zvířat. Panda velká -kriticky ohrožená -obývá lesy mírného pásma,jehličnaté lesy a horské oblasti Délka1,5 - 2 m Hmotnost70 – 160 kg Rozšířenístř."— Transkript prezentace:

1 Ohrožené druhy zvířat

2 Panda velká -kriticky ohrožená -obývá lesy mírného pásma,jehličnaté lesy a horské oblasti Délka1,5 - 2 m Hmotnost70 – 160 kg Rozšířenístř. Čína Potravabambus Ochrana: Spolu s bambusovými lesy v Číně, které jsou káceny farmáři, mizí i hlavní zdroj potravy Pandy velké. Pandy také loví pytláci pro kožešinu. K záchraně těchto jedinečných živočichů před vyhynutím založila Čína více než 50 rezervací.

3 Kůň Převalského -kriticky ohrožený -obývá otevřené krajiny, porosty travin, savany, pole, křoviny výška1,4 m hmotnost300 kg rychlost60 km/h rozšířenívých.Afrika ochrana: Koně Převalského jsou velice vzácní. Většina jich žije v zoologických zahradách, ale jsou prováděny pokusy o jejich opětovné vypouštění v Mongolsku. Kvůli lovu a ztrátě životního prostředí hrozí vyhubení také oslu núbijskému a zebře horské.

4 Lachtan ušatý -kriticky ohrožený -obývá moře a oceány a pobřežní oblasti Délka3,5m Hmotnost1100 kg RozšířeníSev. pobřeží Tichého oceánu Zajímavé údaje: Počet druhů : Známe 34 druhů ploutvonožců, které dělíme do 3 čeledí. Čeleď tuleňovití zahrnuje 19 druhů, lachtanovití 14 druhů a mrožovití 1 druh.

5 Zebra Grévyho -kriticky ohrožená -obývá pouště a polopouště,otevřenou krajinu, porosty travin, savany, pole, křoviny výška1,5m hmotnost450kg rychlost64km/h rozšířenívých. Afrika zajímavé údaje: Patří sem např. zebra Grévyho, zebra Burchellova a zebra horská.Mezi druhy i mezi jedinci jsou rozdíly v pruhování. Rozdíly: Zebru Grévyho lze poznat podle velkých, oválných boltců a podle kresby ve tvaru V na čenichu.

6 Lvíček zlatý -kriticky ohrožený -Obývá tropické lesy a deštné lesy Délka25 cm Ocas37 cm Hmotnost800 g rozšířenívýchod Jížní Ameriky ochrana: Lvíčci jsou vzácni, protože jejich přirozené prostředí mizí a jsou častou kořistí pytláků.

7 Nosorožec javský -kriticky ohrožený -obývá tropické lesy a deštné lesy a Mangrovy nad i pod hladinou vody Délka3,5 m Hmotnost1400 kg Rozšířeníjihových. Asie Ochrana: Nosorožce ohrožuje zejména lov pro rohy. V Číně jsou používány na přípravu narkotika a na Středním východě vyrábějí z rohů rukojeti dýk.

8 Slon indický -kriticky ohrožený -obývá tropické lesy a deštné lesy, otevřenou krajinu, porosty travin, savany, pole, křoviny délka5,5 - 6,4m hmotnost kg rozšířeníjížní Asie zajímavé údaje: Hlavní znaky:nápadný chobot, který slouží jako,,pátá končetina“,horní řezáky u samců protáhlé v dlouhé zahnuté kly.

9 Tygr -kriticky ohrožený -obývá tropické lesy a deštné lesy, lesy mírného pásu, jehličnaté lesy, horské oblasti délka2,8 m hmotnost260 kg rychlost55 km/h rozšířeníj.a v.Asie Ochrana: Pytláci, farmáři a kolize s auty-to vše ohrožuje život divokých koček. Ničení jejich přirozeného prostředí situaci ještě zhoršuje.

10 Tučňák galapážský -kriticky ohrožen -obývá řeky, potoky a jinou proudící vodu a pobřežní oblasti Výška48 – 53 cm Hmotnost2 – 2,5 kg RozšířeníGalapágy a ostrov Isabela

11 Ara hyacintový -kriticky ohrožený -obývá tropické lesy a deštné lesy, otevřenou krajinu, porosty travin, savany,pole a křoviny délka1 m hmotnost1,5 kg potravaPalmové ořechy,semena,o voce a hmyz rozšířenístřed J. Ameriky Ochrana: Nejméně čtvrtina papoušků je ohrožena vyhubením.Jeden hlavní důvod poklesu početnosti divoce žijících papoušků,je ztráta životního prostředí.

12 Žralok bílý -kriticky ohrožený -obývá moře a oceány Délka6-8 m Hmotnost2000 kg a více PotravaLachtani, delfíni a velké ryby rozšířeníTeplé moře na celém světě

13 Děkujeme za Vaši trpělivost Autoři:Martina Bělicová Karolína Pokutová Petr Kantek


Stáhnout ppt "Ohrožené druhy zvířat. Panda velká -kriticky ohrožená -obývá lesy mírného pásma,jehličnaté lesy a horské oblasti Délka1,5 - 2 m Hmotnost70 – 160 kg Rozšířenístř."

Podobné prezentace


Reklamy Google