Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kde je najdeme ? Daniel Beránek Nalezneme je na hranici České republiky s Polskem, přesněji v Severních Čechách.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kde je najdeme ? Daniel Beránek Nalezneme je na hranici České republiky s Polskem, přesněji v Severních Čechách."— Transkript prezentace:

1

2 Kde je najdeme ? Daniel Beránek Nalezneme je na hranici České republiky s Polskem, přesněji v Severních Čechách.

3 Kdy Krkonoše vznikly? Daniel Beránek Byly vyvrásněny v Heršpickém vrásnění, v průběhu druhohor ( 245 – 63 let př.n.l. ).

4 Základní informace Daniel Beránek Krkonoše jsou našimi největšími horami. Jejich hřeben je dlouhý 35km, začíná na Novosvětském sedle a končí v Královeckém sedle.

5 Vrcholy Daniel Beránek Nejvyšším vrcholem Krkonoš je Sněžka, vysoká 1602 m.n.m. Další vrcholy: Luční hora, Studniční hora, Vysoké kolo, Violík aj.

6 Vodní a podnebné podmínky Daniel Beránek Krkonoše jsou z klimatického hlediska naším nejdrsnějším pohořím. Vrcholové partie ležící nad hranicí 1400 m se dají srovnat podnebím s grónským pobřežím. Průměrné Roční maximum výšky sněhu je 2m. Teploty se zde pohybují kolem 0-2 °C (celý rok).

7 Příroda Daniel Beránek Na území Krkonoš se vyskytují reliktní a endemické druhy rostlin a živočichů. Ve výšce 1200 - 1300 m končí pásmo lesa, dále je pásmo kosodřeviny, smilkové hole, kamenná a suťová moře. Tento u nás velmi vzácný biotop se nazývá arkto -alpínská tundra.

8 Průmysl v Krkonoších Daniel Beránek V Krkonoších dominuje sklářský průmysl. Většina financí tohoto kraje pochází z cestovní´ho ruchu ( zimní turismus ). Mezi vyhlášená turistická střediska patří: Špindlerův mlýn Horní Mísečky Č. H. Jánské Lázně Harrachov

9 POHLED NA SNĚŽKU

10 Zajímavosti Daniel Beránek V KRKONOŠÍCH MAJÍ PŮVOD POVĚSTI O MOCNÉM A SPRAVEDLIVÉM PÁNOVI HOR - KRAKONOŠOVI.

11 THE END Daniel Beránek Vypracoval : Daniel Beránek Ze třídy : 8.A Ve školním roce 2008/09 Informace čerpány ze : sešit enciklopedie wikipedie

12


Stáhnout ppt "Kde je najdeme ? Daniel Beránek Nalezneme je na hranici České republiky s Polskem, přesněji v Severních Čechách."

Podobné prezentace


Reklamy Google