Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."— Transkript prezentace:

1 CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 3.Sada – předmět – Zařízení provozoven Tématická oblast : odbytové a ubytovací střediska z ŠVP 65-51-E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.1 Rozdělení odbytových středisek Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace 1.Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce ZP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP 2.Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí rozdílům v odbytových střediscích v úvodním širším smyslu. -------------------------------------------------- Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU. ---------------------------------------------------

2 Podle zaměření činnosti a okruhu spotřebitelů je dělíme na veřejné a účelové (neveřejné formy stravování, ústavní). Veřejné stravování je poskytování kompletních gastronomických služeb pro širokou veřejnost. Účelové stravování zabezpečuje diferencované stravování pro uzavřenou skupinu spotřebitelů (závodní stravování, školní stravování, stravování důchodců, stravování ústavní, ve zdravotnických zařízeních, ozbrojených sil a sborů, stravování pro státní správu – např. v poslanecké sněmovně).

3 Odbytová střediska rozdělujeme do kategorií a skupin : Restaurace, motorest, pohostinství IV. III. II. I. výběr. Jídelna se samoobsluhou IV. III. Bufet IV. III. Denní bar, gril bar, snack bar, aperitiv bar, lobby bar, pizzerie III. II. Hostinec IV. III. Občerstvení, kiosek IV. III. Kavárna, expresso III. II. I. výběr. Vinárna, noční bar, noční klub, varietní dancing III. II. I. Jednotlivé označení do skupin, určuje vybavenost a úroveň poskytovaných služeb.

4 Dle kategorií jsou i přípravné práce, které jsou vesměs stejné. Úklid podlahy dle povrchu, stolů, stěn, malého a velkého inventáře, případně jeho doplnění. Leštění a případné přemytí skleněného inventáře. Příklady - jídelní a nápojové lístky, popelníky, ubrusy, leštit příbory, výměna vody ve vázičkách…atd

5 Úkoly odbytu: Doplnit, dle rozhovoru – celá třída Exkurze

6 V jakém jsou žáci odbytovém středisku?

7 Před obsluhou

8 Použité zdroje : Foto – autor Učebnice – Zařízení provozoven v kostce, autor František Cón, nakladatelství Ratio, 2005


Stáhnout ppt "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google