Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)"— Transkript prezentace:

1 Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)

2 První selhání: 1. Mojžíšova 3.1 - 6

3 Motiv hledání Boha: Hledání pravdy, touha dělat věci správně Hledání pravdy, touha dělat věci správněnebo Touha po dokonalejším naplnění svých tužeb, touha po servisu, který by k tomu bůh měl poskytnout Touha po dokonalejším naplnění svých tužeb, touha po servisu, který by k tomu bůh měl poskytnout Podle čeho se zachovali E+A?

4 Jak jsem na tom já? Chci jít za Pravdou ať je to zrovna výhodné čí nikoli Chci jít za Pravdou ať je to zrovna výhodné čí nikolinebo Chci jít pohodlnější a širší cestou za svými touhami, za okamžitým prospěchem Chci jít pohodlnější a širší cestou za svými touhami, za okamžitým prospěchem

5 Římanům 1. 18 Boží hněv se zjevuje z nebe proti každé bezbožnosti a nepravosti lidí, kteří svou nepravostí potlačují pravdu

6 Nebezpečí přicházející ze současného světa: Relativizace pravdy (A + E)

7 Nebezpečí přicházející ze současného světa: Relativizace pravdy (A + E) S učením Písma neslučitelné!!!

8 Učení Písma: Pravda je absolutní, na lidech nezávislá, mimo lidi, od Boha. Jak se ve světě „pravd“ udržet na cestě PRAVDY?

9 1. Základním zdrojem absolutní Pravdy je Písmo. Nejelementárnější Pravdy je potřeba velmi silně vštěpovat do srdce a jednat podle nich jakoby „automaticky“. Koncentrovaně jsou vyjádřeny v desateru přikázání.

10 2. Písmo má konečný rozsah a nemůže poskytnout zcela univerzální návod do všech situací Je třeba se modlit za správný výklad Slova, přemýšlet o něm a žít v Boží přítomnosti a pod Božím vedením.

11 3. Naše kapacity jsou konečné, nezvládneme pojmout skutečný stav věcí pozemského dění ve šech detailech, v celé šíři a ani to není potřeba. Je osvobozující, že nemusíme pátrat po tom, jak se věci mají tam, kde nám to Bůh nevymezil, ochrání nás to před trápením a ztrátou pokoje. Kazatel l7.16

12 4. Jen silné přesvědčení o spravedlnosti a správnosti svých postojů není zárukou cesty k Pravdě. Kritériem cesty Pravdy nejsou ani lidská učení (II. Timoteovi 4.3 – 4), ale ovoce, které neseme pro Boží království.

13 Jan. 1.17 – 18: Neboť zákon byl dán skrze Mojžíše, milost a PRAVDA se stala skrze Ježíše Krista. Boha nikdy nikdo neviděl; jednorozený syn, který je v náručí Otcově, nám o něm řekl.


Stáhnout ppt "Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)"

Podobné prezentace


Reklamy Google