Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

29.9. – 2.10. 2014 Lucie Duchoňová Třída: A1 Týdenní stáž ve firmě Novicom Praha, spol. s r. o.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "29.9. – 2.10. 2014 Lucie Duchoňová Třída: A1 Týdenní stáž ve firmě Novicom Praha, spol. s r. o."— Transkript prezentace:

1 29.9. – Lucie Duchoňová Třída: A1 Týdenní stáž ve firmě Novicom Praha, spol. s r. o.

2  Jednalo se o stáž ve firmě Novicom Praha spol. s.r.o. ve Vestci u Prahy.  Firma Novicom je partnerem německé firmy Dawn foods.  Snaží se přinášet českým cukrářům nové moderní výrobky a nové technologické postupy z různých zemí.  Každý den se zaměřoval na konkrétní téma.  Závěrečný den jsme obdrželi za absolvování stáže osvědčení. Informace o stáži

3 Pondělí: téma dne „TAKE AWAY“ Recept: Oříškové/exotic chipsy Složení (forma 60 x 40 cm): Mandlový plát Čokoládová poleva Všechny suroviny smíchat a posypat na pečící papír. Teplota pečení: 180°C Doba pečení: 10 minut Temperovanou čokoládu rozetřít na pečící papír. Poté vložit upečený mandlový plát. Nechat zatuhnout a nalámat různé tvary. Chipsy jsme ochutnali a jsou moc dobré, mají zvláštní jemnou chuť. Měli jsme možnost si i oříškové chipsy vyzkoušet a upéct. Mandlový plát: 200 g Mandle plátky 400 g Knusper Biene 50 g Sušené brusinky Čokoládová poleva tmavá: 400 g San Felipe

4 Úterý: téma dne: „AMERIKA“ Recept: Dawn Donut-mix 1000g Dawn Donut-mix g Voda (8°C) 50 g Droždí Doba hnětení: 2 minuty pomalu, 8-10 minut rychle. Těsto nechat 5 minut odpočinout, ve třech krocích rozválet na 8-10 mm a ještě jednou nechat 5 minut odpočinout. Donuty vypíchnout vykrajovátkem. Teplota těsta: 25-27°C Podmínky kynutí: cca 38°C/50% vlhkost vzduchu, minut. Smažit ve fritéze při °C 1 minutu z každé strany. Chef typ: Po vykrojení lze zbývající těsto použít pro výrobu dalších donut. Donuty byli moc dobré, jiné než normální donuty, které známe z obchodů. Tyto donuty byly o mnoho víc vláčnější. Lidé si myslí že je výroba donutů stejná jako u koblih ale vůbec to tak není.

5 Středa: téma dne „ANGLIE“ Recept: Cheesecake šlehačkový dort 170 g Linecké těsto 35 g FRUIBEL belhap 100 neutral Piškotový korpus (2 vrsty) 985 g Cheesecake šlehačkový krém Postup: Ráfek vymazat olejem a vysypat moučkovým cukrem Linecké těsto vyválet na 2,5 mm (26 cm) a upéct Potřít Belnapem a vložit do ráfku Položit první vrstvu korpusu, naplnit cheesecake šlehačkovým krémem, zakrýt druhou vrstvou korpusu a zchladit, nakonec odstranit ráfek a posypat dekorativním cukrem. Cheesecake šlehačkový krém: 145g SUCREA Fond cheesecake g Voda (cca 20°C) 600g Ušlehaná šlehačka Fond smíchat s vodou a postupně vmíchat ušlehanou šlehačku. Piškotový korpus: 1000 g SUCREA Biskuit –mix g Vejce 100 g Voda 10 g SUCREA Palermo Citrone Všechny přísady šlehat 8-12 minut..Teplota pečení: cca 190°C. Doba pečení: cca 30 minut Vychladlý korpus rozříznout na 4 vrstvy, 2 vnitřní vrstvy dát jako spodní část dortu, vrchní a spodní vrstva slouží jako povrch dortu.

6 Čtvrtek: téma dne „Cupcakes“ Recept: Cupcake Amarena-Višeň 1000 g Créme cake 225 g Voda 300 g Olej 70 g Pasta Amarena višeň 350 g Vejce 48ks Papírový košíček Frostong vanilka s Amarena-višeň a máslem 300 g Máslo 1000 g Frosting vanilka 50 g Pasta amarena višeň Máslo pokojové teploty vyšlehat s frosting vanilka. Do vyšlehaného krému zašlehat pasta Amarena višeň. Krémem zdobit cupcake do tvaru Jiřiny. Naučili nás že cupcake, nemá nic společného s muffinem, jsou si velmi podobní, ale nemají nic společného. Cupcake se zdobí různými krémy, čokoládičkami, vším možným.

7 Pátek: Zhodnocení celého týdne a „Pralinkový den“ V pátek jsme ve firmě NOVICOM, psali test, abychom věděli co jsme se naučili a zapamatovali si. Ještě před testem jsme ochutnávali Belgické čokolády bílé i tmavé. Po testu nám slečna cukrářka ukazovala výrobu pralinek, dala nám také ochutnat pralinku. Tímto týden stáže skončil. Stáž se mi moc líbila, hodně jsem se toho naučila, a jsem ráda že jsem zákusky mohla vyzkoušet. Je to úplně něco jiného, a velice hezkého, a mohlo by se nám to také v budoucnosti hodit.

8

9 Děkuji za Vaší pozornost a trpělivost. Přeji Vám hezký zbytek dne.


Stáhnout ppt "29.9. – 2.10. 2014 Lucie Duchoňová Třída: A1 Týdenní stáž ve firmě Novicom Praha, spol. s r. o."

Podobné prezentace


Reklamy Google