Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Raroh velký Falco cherrug. Charakteristika raroha Patří do čeledi sokolovitých Loví jak na zemi tak ve vzduchu Hnízdo si staví na stromě nebo ve skalním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Raroh velký Falco cherrug. Charakteristika raroha Patří do čeledi sokolovitých Loví jak na zemi tak ve vzduchu Hnízdo si staví na stromě nebo ve skalním."— Transkript prezentace:

1 Raroh velký Falco cherrug

2 Charakteristika raroha Patří do čeledi sokolovitých Loví jak na zemi tak ve vzduchu Hnízdo si staví na stromě nebo ve skalním výklenku Samice snáší 4 vejce Mláďata vylétají ve věku 6 – 7týdnů věku

3 Raroh v praxi Někteří sokolníci ho uznávají jako vynikajícího lovce V rámci biologické ochrany letištního prostoru v Ruzyni je skvělý lovec Je mnohem lepší než brokovnice→Boreček Po výstřelech z brokovnice se hejno holubů zvedne a popolétne o kupř. 200m Po vypuštění raroha zmizí holubi jak pára nad hrncem. je dravec pozoruhodně inteligentní, který může zpočátku působit dojem malé dravosti. Je to však proto, že se nevrhá po všem co se hýbe, jako například jestřáb, ale svoji kořist pečlivě vybírá. Když sokolník udělá při výcviku jakoukoliv chybu, tak toho okamžitě využívá ku prospěchu svému. (Sokolník si bláhově myslí, jak raroha dobře cvičí a zatím raroh cvičí sokolníka!)

4 Te ď n ě co navíc Naučí se lovit i mnohem větší kořist než je on sám. S rarohem se dříve lovili čápi, volavky a dokonce i gazely! Dodnes je používán v poušti k lovu dropů. Zajímavost: (Má širší křídla a delší rýdovací pera než sokol stěhovavý, proto svoji kořist loví často na zemi. Je ale schopen lovit i ve vzduchu. Při útočném letu je pomalejší než sokol stěhovavý ).

5 Výskyt (lokalita) Na celém území České republiky se ve volné přírodě vyskytují sporadicky. Pokud hnízdí, tak jen na Moravě a to poměrně v malém počtu. Myslivci mohou být bez obav, škody na lovné zvěři páchají minimálně. Jejich hlavní potravou jsou holubi a v zimě havrani. Raroh velký se již dnes mezi sokolníky běžně odchovává.


Stáhnout ppt "Raroh velký Falco cherrug. Charakteristika raroha Patří do čeledi sokolovitých Loví jak na zemi tak ve vzduchu Hnízdo si staví na stromě nebo ve skalním."

Podobné prezentace


Reklamy Google