Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VÍTÁME Vás na pravidelné snídani SOCR ČR Úterý 4. 9. 2012 Řečníci: Zdeněk Juračka, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Martin Ditmar, viceprezident.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VÍTÁME Vás na pravidelné snídani SOCR ČR Úterý 4. 9. 2012 Řečníci: Zdeněk Juračka, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Martin Ditmar, viceprezident."— Transkript prezentace:

1 VÍTÁME Vás na pravidelné snídani SOCR ČR Úterý 4. 9. 2012 Řečníci: Zdeněk Juračka, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Martin Ditmar, viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR pro obchod

2 Snídaňová témata Vvladanapranyri.cz – DANĚ JJe nakupování v zahraničí levnější než u nás? Není, máme data… ČČerstvé nebo rozpečené?

3 Výhrady SOCR ČR k legislativním krokům vlády Vliv nárůstu dolní sazby DPH na chování spotřebitelů Řešení daňové problematiky navrhované SOCR ČR Regionální potraviny Potravinynapranyri.cz – A co dál? Vladanapranyri.cz

4 Je nakupování v zahraničí levnější než u nás? Není, máme data… Čeští spotřebitelé díky rostoucímu DPH nakupují méně než v loňském roce Ceny potravin jsou odrazem tržní situace jednotlivých zemí Eurostat provedl šetření na mezinárodně srovnatelném výběru potravin a české potraviny jsou páté nejlevnější v EU Pro srovnání byly vybrány položky se stejným popisem, a tedy i kvalitou V porovnání se sousedními státy jsou potraviny v ČR druhé nejlevnější Jedním z rizik neustálého zvyšování DPH je i možný nárůst přeshraničního obchodu – problém „vývozu“ spotřeby do zahraničí

5 Zdroj: Eurostat, 2012

6 Čerstvé nebo rozpečené? Není pravda, že pečivo označené jako čerstvé je kvalitnější. Rozpečené pečivo umožňuje reagovat na aktuální zájem zákazníků a může být dodáváno v průběhu celého dne. SOCR ČR nařízení označovat pečivo hodnotí jako zbytečné a pro zákazníky navíc i silně matoucí (zákazníci nejsou objektivně informováni o kvalitě). Zákazníci i přes změnu v legislativě své chování nezměnili, nakupují stále stejně (to co jim vyhovuje)

7 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "VÍTÁME Vás na pravidelné snídani SOCR ČR Úterý 4. 9. 2012 Řečníci: Zdeněk Juračka, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Martin Ditmar, viceprezident."

Podobné prezentace


Reklamy Google