Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

IBM Sametime 9 moderní způsob komunikace Petr Kunc, IBM ©2013 IBM Corporation.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "IBM Sametime 9 moderní způsob komunikace Petr Kunc, IBM ©2013 IBM Corporation."— Transkript prezentace:

1 IBM Sametime 9 moderní způsob komunikace Petr Kunc, IBM ©2013 IBM Corporation

2 Communicate komunikace v reálném čase 1

3 Chatování Chatujte s jedním nebo více kolegy. Přenášejte soubory, vkládejte obrázky. Historie se ukládá na vašem počítači, můžete v ní vyhledávat.

4 Seznam kontaktů Chatovat můžete z klientů Sametime nebo webového prohlížeče (není vyžadována instalace). To je výhodné pro komunikaci s externími partnery či zákazníky.

5 Offline chat Pokud je příjemce nedostupný, můžete mu nechat zprávu i offline. Přečte si ji, až si přístě spustí klienta Sametime.

6 Práce ve skupinách V Sametime můžete vytvářet trvalé Chat Rooms, kde se vedená diskuse uchovává i pro ty, co přijdou později. A pomocí Broadcast Communities můžete oslovit více kolegů najednou, položit jim dotaz nebo si vyžádat pomoc.

7 Audio a video hovory Zapojte hlas i obraz – používejte při komunikaci s kolegou audio či video hovory.

8 Odkudkoliv a kdykoliv Komunikujte s kolegy či zákazníky i když jste na cestách, prostřednictvím aplikací pro mobilní telefony.

9 Conference virtuální webové schůzky 2

10 Virtuální schůzky Slouží jako náhrada za skutečnou schůzku: můžete promítat prezentace, sdílet obrazovku, diskutovat,... Schůzku lze zabezpečit a nastavit práva pro účastníky.

11 Audio a video přenosy ve schůzce Součástí virtuálních schůzek je i přenos audoia a videa – můžete tak vidět prezentátora i posluchače.

12 Sdílení obrazovky Prezentující může s účastníky sdílet svoji obrazovku a předvádět tak požadovanou ukázku naživo. Je také možno ovládat na sdílenou obrazovku na dálku.

13 Přístup i z tabletu K virtuálním schůzkám můžete přistupovat i na cestách, z tabletu. Nová verze v plánu na Q4 2013.

14 Complete plná škála funkcionalit Sametime 3

15 Spojení obou potřeb na komunikaci Complete CommunicateConference Telephony

16 Sametime klient pro virtuální schůzky Licence Sametime Complete umožňují přistupovat ke schůzkám prostřednictvím klientů Sametime a mít tak jedno prostředí pro chatování i schůzky.

17 Audio a video hovory v klientu Sametime U videokonferencí můžete vidět najednou přenosy až šesti připojených kolegů.

18 Instant Share Okamžité sdílení plochy počítače s dalším uživatelem, bez nutnosti použít web meeting.

19 Licence možnosti licencování Sametime 4

20 Jednoduché licencování Communicate + Conference plus Instant Share Rich Clients for Meetings Continuous Presence Video Chat Rich Presence Instant Messaging Persistent Group Chat Audio, Video & Telephony Bandwidth Management Clients Integration External Collaboration included in license Meetings Multi-Party Voice and Video Bandwidth Management Browser and Mobile Clients Integration External Collaboration included in license IBM Sametime Complete IBM Sametime Communicate IBM Sametime Conference IBM Sametime Unified Telephony Telephony middleware Bring advanced UC capabilities to heterogeneous environments Intelligent call routing Pre-reqs Communicate or Complete

21 Externí uživatelé Od verze IBM Sametime 9 se neplatí licence za externí uživatele. Mohou využívat chatování i webové schůzky. Komunikace musí probíhat mezi interním zaměstnancem a externím člověkem. An External User is a unique person, not employed in, paid by, or acting on behalf of Licensee's Enterprise, who is given access to the Program in any manner directly or indirectly (for example: via a multiplexing program, device, or application server) through any means by an Authorized User entitled to use the Program to communicate only with those same entitled users. Externí uživatel je jedinečná osoba, která není zaměstnána v Podniku Držitele licence, není placena Podnikem Držitele licence, ani jeho jménem nejedná a kterou Oprávněný uživatel, jenž je oprávněn užívat Program, oprávnil pro přístup k Programu jakýmkoli způsobem, ať už přímo či nepřímo (například prostřednictvím multiplexovacího programu, zařízení nebo aplikačního serveru), pro účely komunikace s uživateli se stejným oprávněním.

22 Otázky a odpovědi Co Sametime Entry? Tato licence se již neprodává. Co Sametime v Notes? Zůstavá vše při starém. Nyní je součástí Notes 9.0 verze Sametime Limited 8.5.2 IFR1. Co zákazník s licencí Sametime Standard? Budou mu automaticky převedeny na Sametime Complete. Kdy bude audio/video i v mobilních zařízeních? V plánu je to do konce roku 2013.

23 Integrace různé možnosti přístupu k Sametime 5

24 Klient Sametime nebo webový prohlížeč

25 Sametime uvnitř Notes

26 Sametime a Outlook

27 Sametime a Connections

28 Sametime ve webové stránce

29 Co dál? další kroky a zdroje informací 6

30 Další informace http://sametime.jdem.cz

31 Vyzkoušejte si Sametime naživo http://greenhouse.lotus.comhttp://greenhouse.lotus.com je server, kde si můžete zdarma vytvořit trvalý účet pro testování nejnovějších verzí IBM Collaboration software. Pozvěte i kolegy.


Stáhnout ppt "IBM Sametime 9 moderní způsob komunikace Petr Kunc, IBM ©2013 IBM Corporation."

Podobné prezentace


Reklamy Google