Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Varianta 1. Popis varianty I. pilíř bude tvořit současný PAYG, do kterého poplyne 20 p.b z 23 procentní sazby pojistného II. pilíř bude tvořit nový fondový.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Varianta 1. Popis varianty I. pilíř bude tvořit současný PAYG, do kterého poplyne 20 p.b z 23 procentní sazby pojistného II. pilíř bude tvořit nový fondový."— Transkript prezentace:

1 Varianta 1

2 Popis varianty I. pilíř bude tvořit současný PAYG, do kterého poplyne 20 p.b z 23 procentní sazby pojistného II. pilíř bude tvořit nový fondový pilíř financovaný ze 3 p.b. z 23 procentní sazby pojistného. –Účast v obou reformovaných pilířích bude povinná pro všechny osoby mladší 40 let s tím, že důchod z I. pilíře se těmto osobám úměrně krátí. –Osoby starší 40 let v okamžiku startu reformy zůstávají plně v PAYG. –Naspořené prostředky budou povinně vypláceny pouze formou doživotní anuity, v případě úmrtí pojištěnce před vznikem nároku na anuitu, budou převedeny na penzijní účet oprávněné osoby.

3 Výdaje I pilíře * Výdaje na stání podporu III. pilíře jsou brány jako výdaje na důchody I. pilíře

4 Saldo I. pilíře

5 Kumulované saldo I. pilíře

6 Celkový náhradový poměr ze všech pilířů

7 Transformační deficit

8 Aktiva - celkem

9 Aktiva - akumulace

10 Aktiva - výplata

11 Individuální náhradový poměr - Muži * Pokles NP na 0 je způsoben použitou metodologií (předpoklad opuštění trhu práce v 65 letech; v tomto věku pro generace narozené po r.1995 ještě není nárok na důchod)

12 Individuální náhradový poměr - Ženy * Pokles NP na 0 je způsoben použitou metodologií (předpoklad opuštění trhu práce v 65 letech; v tomto věku pro generace narozené po r.1995 ještě není nárok na důchod)

13 Vnitřní míra výnosu - Muži

14 Vnitřní míra výnosu - Ženy

15 Základní varianta – implicitní daň - Muži

16 Základní varianta – implicitní daň - Ženy

17 Individuální náhradový poměr - Muži * NP spočten za předpokladu, že jedinec odchází do penze při dosažení statutární věkové hranice pro odchod do důchodu

18 Individuální náhradový poměr - Ženy * NP spočten za předpokladu, že jedinec odchází do penze při dosažení statutární věkové hranice pro odchod do důchodu

19 Vnitřní míra výnosu - Muži * VVM spočtena za předpokladu, že jedinec odchází do penze při dosažení statutární věkové hranice pro odchod do důchodu

20 Vnitřní míra výnosu - Ženy * VVM spočtena za předpokladu, že jedinec odchází do penze při dosažení statutární věkové hranice pro odchod do důchodu


Stáhnout ppt "Varianta 1. Popis varianty I. pilíř bude tvořit současný PAYG, do kterého poplyne 20 p.b z 23 procentní sazby pojistného II. pilíř bude tvořit nový fondový."

Podobné prezentace


Reklamy Google