Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_7C20 Předloha snímku Jana Vosáhlová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_7C20 Předloha snímku Jana Vosáhlová."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_7C20 Předloha snímku Jana Vosáhlová

2 Předloha snímku Obsahuje informace o motivu a rozložení snímků v prezentaci, včetně pozadí, barvy, písem, efektů, velikosti zástupných symbolů, umístění… K čemu ji využít?

3 Ovlivnění formátu všech snímků se stejným rozložením
Hlavní přínos úprav a používání předloh snímků spočívá v tom, že umožňují provádět univerzální změny stylu u každého snímku v prezentaci, včetně snímků přidaných do prezentace později. Použitím předlohy snímků ušetříte čas, protože nemusíte zadávat stejné informace do více než jednoho snímku.

4 Pozor, v předloze neovlivníme obsah prezentace,
Jak na to? Karta zobrazení Pozor, v předloze neovlivníme obsah prezentace, ale její formát!!!

5 Objekty v motivu Díky znalosti předlohy snímku, máte možnost upravit grafické prvky motivu, případně vložit další… Vyzkoušíme to např. u návrhu „vlnění“.

6 Vytvořte novou prezentaci
Zvolte návrh „vlnění“ Vložte 5 snímků 2 s rozložením „dva obsahy“ 2 s rozložením „nadpis a obsah“ a jeden z rozložením „obsah s titulkem“ (téma např. sport… jednotlivé sporty na snímcích)

7 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, 551 23 Jaroměř
Projekt: Škola v digitálním světě aneb Uchop svoji šanci Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_7C20 Jméno autora: Mgr. Jana Vosáhlová Název práce: Předloha snímku Předmět: IKT Ročník: sekunda Časová dotace: 30 min Vzdělávací cíl: seznámit se s možnostmi využití předlohy snímku pro formátování prezentace Pomůcky: MS PowerPoint 2010 Poznámka: Inovace: možno předat studentům k domácí přípravě Datum vytvoření:


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_7C20 Předloha snímku Jana Vosáhlová."

Podobné prezentace


Reklamy Google