Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a: Mgr. Jana Presová Ověřil/a: Mgr. Jana Presová

2 Název výukového materiálu: Vyváříme www stránky Vzdělávací obor: výpočetní technika Tematický okruh: tvorba jednoduché webové stránky Téma: X. Procvičování – rozložení webové stránky Stručná anotace: Prezentace sloužící k zopakování základních tagů při vytváření jednoduché webové stránky v poznámkovém bloku, procvičuje základní rozložení obsahu webové stránky a také jejich grafickou úpravu s využitím kaskádových stylů.

3 V poznámkovém bloku si vytvoř následující www stránku (ulož jako ukol10.htm): planety

4 do nastav světle modrou barvu pozadí stránky do vlož tabulku se 3řádky a 2sloupci, šířka tabulky bude 80% na prvním řádku sluč buňky do jedné a nastav u ní jako pozadí modrou barvu, tato buňka pak bude obsahovat nadpis první úrovně zarovnaný na střed ve druhém řádku nastav v buňkách zarovnání textu nahoru, šířka prvního sloupečku (buňky) bude 20% a šířka druhého sloupečku (buňky) bude 80%

5 na třetím řádku sluč buňky do jedné a nastav u ní jako pozadí modrou barvu, tato buňka pak bude zarovnaná doprava dopiš do tabulky texty tak, jak jsou na obrázku, tvůj výsledek by měl vypadat podobně ulož a odevzdej!

6 vytvoř si kopii souboru ukol10.htm a pojmenuj ji ukol11.htm otevři jej v poznámkovém bloku a: – do připiš nějaký formát pro odkazy – jako obsah vlož do tabulky obrázek sluneční soustavy (použij jakýkoliv z internetu, jen uprav jeho velikost – šířka 400px) – připiš do levého sloupce DOMŮ (pod planety) z levého sloupce vytvoř menu – vytvoř v něm hypertextové odkazy na webové stránky (z Merkuru odkaz na ukol11_1.htm, z Venuše odkaz na ukol11_2.htm, ze Země odkaz na ukol11_3.htm, z Marsu odkaz na ukol11_4.htm a z DOMŮ odkaz na ukol11.htm ulož to!!!

7 vytvoř 4 kopie této stránky a pojmenuj je: ukol11_1.htm, ukol11_2.htm, ukol11_3.htm a ukol11_4.htm. otevři si v poznámkovém bloku ukol11_1.htm a: – titulek stránky změň na Merkur – nadpis na prvním řádku tabulky taky změň na Merkur – jako obsah vlož místo obrázku sluneční soustavy libovolný obrázek planety Merkur obdobně to proveď u ostatních souborů, změň titulky, nadpisy a obrázky postupně pro Venuši, Zemi a Mars ulož a odevzdej všechny tyto soubory!!!

8 výsledek pak může vypadat i takto:


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"

Podobné prezentace


Reklamy Google