Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Drnovice okres Vyškov Číslo a název operačního.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Drnovice okres Vyškov Číslo a název operačního."— Transkript prezentace:

1 Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Drnovice okres Vyškov Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název prioritní osy: 7.1 Počáteční vzdělávání Číslo a název oblasti podpory: 7.1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Číslo a název výzvy: 02 Jihomoravský kraj – Výzva č. 2 pro GP oblast podpory 1.1 Název projektu: Rozvoj kariérového poradenství na Vyškovsku – Rozvoj kariérového poradenství na Vyškovsku – jak správně zvolit další vzdělávací cestu? Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.02/02.0052 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Životní prostředí Je to vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů, včetně člověka a je předpokladem jejich dalšího vývoje. Složkami je především ovzduší, voda, horniny, půda, organismy, ekosystémy a energie.

3   další typové pozice tohoto směru   celkem 9 typových pozic Ekolog specialista pro ochranu ovzduší Ekolog specialista pro ochranu ovzduší Specialista životního prostředí státní správy Hydrolog specialista Meteorolog specialista  Samostatný hydrolog Samostatný meteorolog Technik ekolog HydrologMeteorolog

4

5 Meteorolog specialista je vysoce kvalifikovaný pracovník, který zabezpečuje uvádění a správný postup systémů zabezpečování předpovědí počasí, zpracovává rozvržení meteorologie (nauka o počasí), klimatologie (nauka o podnebí) a jejich jednotlivých oborů.  Magisterský studijní program

6  Spolupráce meteorologických a klimatologických pozorovacích sítí.  Spolupráce zabezpečování předpovědí počasí, výstražné a letecké meteorologické služby.  Provádění a organizování provozních předpovědních činností všech druhů.  Správné usměrňování meteorologických a klimatologických činností s celorepublikovou působností.  Zpracovávání odborných posudků a informací o stavu atmosféry.  Vedení příslušné dokumentace.

7

8  Podnikatelská sféra: Měsíční hrubé mzdy v České republice 26 667 Kč.  Nepodnikatelská sféra: Měsíční hrubé mzdy v České republice 25 740 Kč. Úřad práce pro rok 2011 neposkytuje žádné volné místo tohoto oboru.

9 Meteorolog není vystaven žádné významné zátěži.

10

11 Nejvhodnější přípravu pro tuto pozici poskytuje magisterský studijní program v oboru fyzika.

12  Zpracovávání rozvoje a vzájemného souladu systému meteorologie a klimatologie a jejích jednotlivých oborů  Vedení dokumentace o sobě rovnosti a pracovním postupu, usměrňování systémů, zabezpečování předpovědí počasí  Zpracovávání odborných posudků a ucelených informací o stavu atmosféry (ovzduší)  Celostátní uvedení do vzájemného souladu a správné vzájemného souladu a správné usměrňování systémů usměrňování systémů zabezpečování předpovědí počasí, zabezpečování předpovědí počasí, výstražné meteorologické a letecké výstražné meteorologické a letecké meteorologické služby meteorologické služby

13  Geofyzika (obor studující fyzikální procesy na povrchu, uvnitř i v okolí Země a její fyzikální vlastnosti)  Meteorologie (nauka o počasí)

14  analyzování a řešení problémů  práce s informacemi

15 U meteorologa jsou obvykle kladeny vysoké požadavky na rozlišování barev a barevných odstínů, rozsah zrakového pole, prostorové vidění, koncentraci pozornosti, dlouhodobou paměť, schopnosti pro procesy a události, teoretické myšlení, samostatné myšlení, samostatnost, přesnost a preciznost a odolnost vůči mentální zátěži.

16 Meteorologické balóny se klasicky používají pro měření parametrů horních vrstev atmosféry.

17

18 Zaměstnání meteorolog nemohou vykonávat lidé, kteří mají jedno či více z těchto onemocnění:  Závažné duševní poruchy, těžké poruchy chování.  Závažné poruchy vidění.

19  Meteorolog expert  Meteorologist  Weatherman

20  Hydrolog specialista  Meteorolog  Samostatný meteorolog

21 Toto povolání lze studovat na Karlově Univerzitě v Praze – obor meteorologie a klimatologie Toto povolání lze studovat na Karlově Univerzitě v Praze – obor meteorologie a klimatologie

22 T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Zpracovala: Ingrová Kristýna Škola: Základní škola Drnovice okr. Vyškov


Stáhnout ppt "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Drnovice okres Vyškov Číslo a název operačního."

Podobné prezentace


Reklamy Google