Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Po stopách ohrožených zvířat

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Po stopách ohrožených zvířat"— Transkript prezentace:

1 Po stopách ohrožených zvířat
Den Země Po stopách ohrožených zvířat

2 Panda velká Taxonomické zařazení: Kmen: strunatci (chardata)
(latinský název):Ailuropoda melanoleuca (anglický název):Greather panda (německý název):der Panda grobetae Kmen: strunatci (chardata) Podkmen: obratlovci (vertebrata) Třída: savci (mammalia) Řád: šelmy (carnivora) Čeleď: medvědovití (ursidae)

3 Panda velká Biotop:Bambusové houští v hornatých oblastech střední a jihovýchodní Asie. Potrava:Jí nejméně 15hodin denně, za tu dobu spořádá až 20kg bambusu, larvy hmyzu, ptačí vejce i vzdechliny Rozmnožování: Pět měsíců v březosti od března do května je to období kdy se samotářské pandy setkávají. Velikost: Tělo 1,2-1,5m hmotnost kg po narození: g Délka života: V zajetí 30let

4 Panda velká ZAJÍMAVOST: panda se denně věnuje 16 i více hodin přijímání potravy Má nejsilnější stoličky ze všech šelem na světě Na světě jich je asi 1000ks. STUPEŇ OHROŽENÍ: Bude brzy odkázaná na život v zajetí Brzy vyhynou kvůli ztrátě životního prostředí ale také masivnímu úhynu základního zdroje jejich potravy (bambus)

5 Panda velká Parky: Žlutý drak, Wulingyuan,park Sedmi hvězd.
 Podnebný pás: Mírný a subtropický podnebný pás  Zoogeografické zařazení: Palearktická a orientální  Mapa oblasti: Žije v Číně, především v horách Qvionglai, Daxiangling, Xiaoxiongling a Lian v provincii S-Čhvan a hory Min v pohoří Qincing v provincii Šan-si. Parky: Žlutý drak, Wulingyuan,park Sedmi hvězd.

6 Panda velká Turistická zajímavost: Když se vydáte do Číny tak se určitě projděte po velké čínské zdi. Pokud vám vyhládne stavte se v jedné z místních restaurací.určitě to stojí za to protože můžete pokrm jíst čínskými hůlkami. Čína je velkým vývozcem všeho na co si jen vzpomenete. Od oblečení počínaje hračkami.


Stáhnout ppt "Po stopách ohrožených zvířat"

Podobné prezentace


Reklamy Google