Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DEFINICE Číslo je abstraktní entita užívaná pro vyjádření množství nebo pořadí. Čísla se dnes obvykle zapisují v desítkové číselné soustavě pomocí arabských.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DEFINICE Číslo je abstraktní entita užívaná pro vyjádření množství nebo pořadí. Čísla se dnes obvykle zapisují v desítkové číselné soustavě pomocí arabských."— Transkript prezentace:

1

2 DEFINICE Číslo je abstraktní entita užívaná pro vyjádření množství nebo pořadí. Čísla se dnes obvykle zapisují v desítkové číselné soustavě pomocí arabských číslic Číslo je abstraktní entita užívaná pro vyjádření množství nebo pořadí. Čísla se dnes obvykle zapisují v desítkové číselné soustavě pomocí arabských číslic a pomocných znaků, zejména desetinné čárky, znamének plus a mínus. S čísly se setkáváme v každodenním životě a jsou všude kolem nás. Např.: S čísly se setkáváme v každodenním životě a jsou všude kolem nás. Např.:

3 ČÍSLA V KUCHYNI Lednice - stupně chlazení Kuchyňská váha - g, dkg, kg… Recept - váhové poměry surovin Sporák - stupnice pro pečení a vaření Minutka (budík) - nastavení času pro délku vaření

4 ČÍSLA A BANKA Bankovky – každá bankovka na sobě nese svou hodnotu Údaje o klientovi – rodné číslo, číslo bydliště, tel. číslo… Bankovní karty – číslo karty, PIN kód Číslo účtů – každý klient má jiné číslo

5 MY A ČÍSLA… Jen se člověk narodí, už má kolem sebe spoustu čísel… Datum narození, čas narození, váha, míra, rodné číslo, atd. A jak člověk stárne, tak se čísla mění… Věk, velikost boty, váha, výška, velikost oblečení. V číslech je člověk také odměňován… Ve škole známkou, v práci penězi. Z toho všeho je vidět, že čísla jsou opravdu všude kolem nás!!!

6 Prezentaci vytvořili: Vojtěch Adamík a Martin Němec Zdroj:Google


Stáhnout ppt "DEFINICE Číslo je abstraktní entita užívaná pro vyjádření množství nebo pořadí. Čísla se dnes obvykle zapisují v desítkové číselné soustavě pomocí arabských."

Podobné prezentace


Reklamy Google