Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Evaluace a kvalita služeb v programech prevence, léčby a resocializace drogových závislostí (propojení se systémem sběru dat) 9. 7. 2003 Mgr. Lenka Šťastná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Evaluace a kvalita služeb v programech prevence, léčby a resocializace drogových závislostí (propojení se systémem sběru dat) 9. 7. 2003 Mgr. Lenka Šťastná."— Transkript prezentace:

1 Evaluace a kvalita služeb v programech prevence, léčby a resocializace drogových závislostí (propojení se systémem sběru dat) 9. 7. 2003 Mgr. Lenka Šťastná Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti Úřad vlády ČR tel. +420296153104 fax +420296153264

2 Východiska současného procesu evaluací Phare Twinning Projekt: pracovní skupina Akreditace Cílem této pracovní skupiny bylo zvyšování kvality a dostupnosti programů v prevenci a léčbě drogových závislostí.

3 Hlavní výsledky práce této skupiny Popis vývoje Standardů odborné způsobilosti a procesu hodnocení z hlediska MZ a MPSV. Vypracování 6. revize Standardů odborné způsobilosti. Zpráva z kurzu auditorů. Popis procesu akreditací. Vypracování Metodiky šetření.

4 Hlavní doporučení pracovní skupiny Akreditace Zachovat mezioborový a meziresortní charakter procesu certifikace odborné způsobilosti, i případných akreditací. certifikace odborné způsobilosti x akreditace Směřovat k vytvoření jednotných Minimálních standardů kvality všech typů drogových služeb. Dosáhnout terminologického sjednocení mezi všemi participujícími resorty.

5 Plán dalšího postupu Sjednocení terminologie a vykazování výkonů ve všech typech drogových služeb. Navržení Minimálního evaluačního setu (MES) a jeho jednoduché ověření v několika zařízeních – MES bude obsahovat: přehled výkonů, přehled plnění minimáních standardů, ekonomický přehled základních ukazatelů nákladů služby. Proškolení vedoucích programů v zacházení s MES. Proškolení další skupiny auditorů se zohledněním regionálního hlediska. Dopracování pravidel certifikačního řízení.

6 Využitelnost databáze FreeBase Možnost sledovat a zpracovávat poskytnuté výkony vzhledem ke konkrétnímu časovému období a také vzhledem k počtu klientů.  žádosti o dotace, závěrečná a průběžná zpráva o realizaci konkrétního programu,  sjednocení vykazování výkonů jednotlivým resortům  přehled provedených výkonů Na tvorbě systému výkaznictví se podílí zástupci jednotlivých sekcí A.N.O. Na přípravě akreditací a certifikací se podílí zástupci jednotlivých resortů a zástupci sekcí A.N.O.

7


Stáhnout ppt "Evaluace a kvalita služeb v programech prevence, léčby a resocializace drogových závislostí (propojení se systémem sběru dat) 9. 7. 2003 Mgr. Lenka Šťastná."

Podobné prezentace


Reklamy Google