Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Na úřadu Petr Machala. Zjisti, kde se nachází sídlo obecního úřadu, kdy mají úřední hodiny. starosta, zástupce, tajemník a zaměstnanci úřadu má-li úřad.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Na úřadu Petr Machala. Zjisti, kde se nachází sídlo obecního úřadu, kdy mají úřední hodiny. starosta, zástupce, tajemník a zaměstnanci úřadu má-li úřad."— Transkript prezentace:

1 Na úřadu Petr Machala

2 Zjisti, kde se nachází sídlo obecního úřadu, kdy mají úřední hodiny. starosta, zástupce, tajemník a zaměstnanci úřadu má-li úřad alespoň 2 odbory – řídí práci tajemník plní úkoly obecní rady Už jste někdy slyšeli o tom, co znamená setkání s úředníky? Víte, kdo tvoří obecní úřad?

3 Chci uzavřít sňatek Stavební povolení Vyřizuji porodné Chci prodávat na náměstí zeleninu a ovoce Změna trvalého bydliště Chci vybudovat čističku odpadních vod Chci provozovat taxislužbu Chci organizovat koncert Chci vyřídit nový řidičák Který odbor byste navštívili s žádostí?

4 Plnit své úkoly řádně a nestranně Být k občanům vstřícný Sdělit občanům informace potřebné pro vyřízení jejich záležitostí Informovat je o právních ustanoveních, která se této záležitosti týkají Seznámit občany s termínem vyřízení jejich požadavku Informovat občany o možnosti a způsobu odvolání Obecní úřad je tu proto, aby pomáhal prostřednictvím úředníků občanům řešit nejrůznější záležitosti. Znáte povinnosti úředníka?

5 máme právo vznést stížnost nebo se odvolat Co můžeme dělat, když nejsme spokojeni s postupem úředníka? Napište: stížnost na zdlouhavé nebo nedostatečné vyřízení své záležitosti návrh na zřízení dětského hřiště

6 složenina slov francouzského bureau (úřad, psací stůl) a řeckého kratein (vládnout) systematická administrativní činnost charakteristická je hierarchie specializace funkcí Víte co je to byrokracie?

7 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Na úřadu Petr Machala. Zjisti, kde se nachází sídlo obecního úřadu, kdy mají úřední hodiny. starosta, zástupce, tajemník a zaměstnanci úřadu má-li úřad."

Podobné prezentace


Reklamy Google