Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

kic Koordinační a informační centrum

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "kic Koordinační a informační centrum"— Transkript prezentace:

1 kic Koordinační a informační centrum
Vzdělávací a komunitní centrum Integra Vsetín, o.p.s.

2 Ministerstvem pro místní rozvoj a Zlínským krajem
Tento projekt je spoolufinancován Evropským sociálním fondem, Ministerstvem pro místní rozvoj a Zlínským krajem

3 Hlavní snahou Koordinačního a informačního centra (KIC) je integrace (začlenění) osob postižených sociální exkluzí do „normální“ společnosti. Jedná se zejména o osoby zdravotně znevýhodněné dlouhodobě nezaměstnané s dosaženým nízkým vzděláním Prostřednictvím celé řady rozmanitých aktivit KIC, které probíhají v budově a mimo zimní měsíce i ve venkovních prostorách areálu KIC, dochází k neformálním setkáním zdravých s tělesně postiženými. Celý objekt KIC je kompletně bezbariérový, je vybaven navigačním systémem pro nevidomé a je možné parkovat vozidla za branou objektu.

4 KIC nabízí možnost vzdělávání v jazykových kurzech:
anglický jazyk německý jazyk francouzský jazyk španělský jazyk Kurzy počítačové dovednosti: Fgjfgj všeobecné seznámení s počítačem práce na internetu (Internet Explorer) práce v textovém editoru Word práce v tabulkovém editoru Excel jiné programy (např. Corel Draw, Photoshop a.j.)

5 Kromě vzdělávacích aktivit jsou pro klienty KIC připraveny další odborné, motivační či volnočasové kurzy: přednášky podporující občanské vědomí příprava k partnerským vztahům domácí účetnictví duševní hygiena motivační kurz asertivity občansko právní minimum kurz fotografování psaní na stroji koláže kurz potápění výroba keramiky vizovické pečivo paspartování pletení košíků lidová řemesla kurz břišních tanců malba na hedvábí, textil výroba dekorativních věnců a svícnů

6 Nemalý důraz v činnosti KIC je kladen na kulturní aktivity, při kterých dochází nejpřirozenější formou k integraci cílových skupin. V prostředí takzvaného KIC-klubu mají klienti možnost setkávat se při pořádání kulturních akcí jako jsou: klubové večery žánrové večery koncerty jednotlivců i skupin divadelní představení besedy s cestovateli, literáty, duchovními, sportovci … besedy věnované určitým hudebním žánrům, spojené s reprodukcí těchto žánrů diskotéky výstavy

7 Všichni účastníci přednášek, besed a zejména vícedenních kurzů mohou využít
možnosti ubytování. KIC disponuje kapacitou 24 lůžek v 7 pokojích, z nichž dva jsou vybaveny bezbariérovým sociálním zařízením. Stejně tak je možno využít nabídky stravování přímo v budově KIC, díky moderně vybavené přípravně a výdejně jídel.

8 Součástí KIC je občanská poradna, která poskytuje rady, informace a pomoc všem, kteří se na ni obrátí. Je nezávislým místem bezplatné, diskrétní a nestranné pomoci ve věcech bydlení, rodiny, pracovně-právních vztahů, sociální oblasti, majetkoprávních vztahů a právní ochrany. V současné době rozjíždíme projekt „centrum mobility“, jehož cílem je zajistit provoz svozové služby. Tím se služby KIC rozšíří o dovoz a odvoz imobilních klientů na veškeré pořádané aktivity. Komplexní nabídku služeb Koordinačního a informačního centra hodláme v brzké době završit zřízením půjčovny kompenzačních pomůcek.

9 KIC spolupracuje s několika organizacemi působícími na území města Vsetína.
Mezi nejvýznamnější partnery patří: Masarykova veřejná knihovna SPKP o.p.s. – Společnost pro komunitní práci, Vsetín RMS Sluníčko – Rodinné a mateřské centrum, Vsetín Dalšími významnými partnery se kterými KIC spolupracuje jsou: Salesiánské sdružení Vsetín Charita Vsetín STP - Svaz tělesně postižených Vsetín Město Vsetín

10 továrnou TES Vsetín (bývalý MEZ).
Koordinační a informační centrum Vsetín - nově zrekonstruovaná budova před továrnou TES Vsetín (bývalý MEZ). Kontaktní údaje: Vzdělávací a komunitní centrum Integra, o.p.s. Koordinační a informační centrum Vsetín Jiráskova 419 Vsetín tel./fax:


Stáhnout ppt "kic Koordinační a informační centrum"

Podobné prezentace


Reklamy Google