Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace o Hawk eye. Hawk eye (jestřábí oko) Je elektronický systém monitorující dopady míčků nejčastěji při tenise a kriketu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentace o Hawk eye. Hawk eye (jestřábí oko) Je elektronický systém monitorující dopady míčků nejčastěji při tenise a kriketu."— Transkript prezentace:

1 Prezentace o Hawk eye

2 Hawk eye (jestřábí oko) Je elektronický systém monitorující dopady míčků nejčastěji při tenise a kriketu.

3 Systém (postavení „kamer“) Okolo hřiště je rozmístěno na předem určená místa asi deset kamer, jenž snímají dopady míčků pod různými úhly. Během pěti sekund je obraz z kamer převeden do trojrozměrné grafiky, pro nás to znamená že vidíme na obrazovce danou situaci 3D.

4

5 Využití Prvně spatřilo světlo světa jestřábí oko při jednom kriketovém zápasu v roce 2001. Následně se těžce jestřábí oko rozmohlo do světa sportu a učinilo tak revoluci. Mezi další přednosti hawk eye patří například měření rychlosti podání, délka uběhnuté vzdálenosti hráče a mnoho jiných.

6 Pochybnosti Při dlouholetém testování se zjistilo že jestřábí oko má maximální odchylku 3,6 % což je necelých 5% rozmezí tenisového kurtu, myšleno pomyslného outového prostředí. (na obrázku vyznačeno červeně)

7 Ostatní sporty Jestřábí oko se intenzivně testuje i ve fotbale, v okolí brankové čáry. To si našlo své fanoušky i odpůrce.

8 Jak to funguje?

9

10 Dotazy?


Stáhnout ppt "Prezentace o Hawk eye. Hawk eye (jestřábí oko) Je elektronický systém monitorující dopady míčků nejčastěji při tenise a kriketu."

Podobné prezentace


Reklamy Google