Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – 30. 3. 2012 Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – 30. 3. 2012 Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková."— Transkript prezentace:

1 Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková

2 Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106

3 Tříleté studium – výuční list Kuchař – číšník Řezník Cukrář Pekař Kadeřník Nástavbové studium denní/dálkové Podnikání Čtyřleté studium – maturitní zkouška Gastronomie Fotograf Kosmetické služby Hotelnictví Cestovního ruch Obory vzdělání

4 Přehled schválených autorizací DK – Kuchař -Příprava teplých pokrmů -Příprava pokrmů studené kuchyně -Příprava minutek -Kuchař expedient -Výroba knedlíků -Příprava pokrmů pro rychlé občerstvení

5 Přehled schválených autorizací DK - Číšník -Složitá obsluha hostů -Jednoduchá obsluha hostů -Barman -Sommelier Přehled schválených autorizací DK – Cestovní ruch -Průvodce cestovního ruchu

6 Přehled schválených autorizací DK – Cukrář  Výroba zákusků a dortů  Výroba a zpracování modelovací a marcipánové hmoty  Výroba restauračních moučníků  Výroba jemného pečiva  Řemeslná výroba perníků -Výroba zmrzlin -Výroba karamelových a kandytových výrobků -Řemeslné zpracování čokolády

7 Přehled schválených autorizací DK – Pekař -Výroba chleba a běžného pečiva -Výroba jemného pečiva -Výroba perníku -Výroba trvanlivého pečiva

8 Přehled schválených autorizací DK Řezník -Přeprava a ustájení jatečních zvířat -Prodej výsekového masa, masných výrobků -Ošetření jatečně opracovaných těl jatečných zvířat -Porážení, jatečné opracování a porcování králíků -Bourání masa -Porážení, jatečné opracování a porcování drůbeže -Výroba masných výrobků -Výroba konzerv -Zpracování živočišných tuků -Balení a expedice masa

9 Rekapitulace zájmu účastníků o DK a úplnou kvalifikaci  Od do vydáno pouze 31 (!) osvědčení o DK  3 zájemci získali úplnou kvalifikaci  1 řezník, 1 číšník, 1 cukrář  Velmi malá informovanost veřejnosti a výhodách DK

10

11 Zkušenosti z organizace a průběhu získávání DK  Administrativní náročnost  Nízká účast  Samotný proces ověřování a uznávání dle NSK shledáváme v naší organizaci objektivní a dobře nastavený  Ne vždy se dá objektivně zhodnotit dostatečné znalosti a dovednosti pro úspěšné složení zkoušky DK

12 Praktický příklad ověřování DK v naší škole -pomocná kuchařka 48 let, Kyjov -Získané dílčí kvalifikace: -Příprava pokrmů teplé kuchyně -Příprava minutek -Příprava pokrmů studené kuchyně -Příprava na ZZ k získání ÚK

13 Příprava teplých pokrmů

14

15 Příprava minutek

16 Příprava pokrmů studené kuchyně

17 Děkuji za pozornost! Jana Marková


Stáhnout ppt "Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – 30. 3. 2012 Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková."

Podobné prezentace


Reklamy Google