Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

RODINNÉ A MATEŘSKÉ CENTRUM VSETÍN, občanské sdružení SLUNÍČKO

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "RODINNÉ A MATEŘSKÉ CENTRUM VSETÍN, občanské sdružení SLUNÍČKO"— Transkript prezentace:

1 RODINNÉ A MATEŘSKÉ CENTRUM VSETÍN, občanské sdružení SLUNÍČKO
Záviše Kalandry 1095, Vsetín

2 Opatření realizovaná díky projektu
Ekologicky šetrné čisticí prostředky - MISSIVA Recyklovaný papír Dřevěné didaktické hračky - BAMBINOT Lis na PET láhve Textilní hračky + relaxační pomůcky ze 100% bavlny Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

3 EKOLOGICKY ŠETRNÉ ČISTICÍ PROSTŘEDKY - - MISSIVA
Použití: podlahy, nádobí, osobní hygiena, dezinfekce na stoly, hračky, přebalovací pulty, toalety… POUŽÍVÁME DENNĚ! Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

4 DŘEVĚNÉ HRAČKY - BAMBINOT
Hračky jsou vyrobeny z toho nejkvalitnějšího dřeva. Natřeny zcela nezávadnými ekologickými barvami. Baleny v obalech z recyklovatelného materiálu. Jsou naprosto bezpečné a splňují veškeré požadavky evropských norem kvality. Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

5 TEXTILNÍ RELAXAČNÍ POMŮCKY - 100% BAVLNA
Vyrobeno ze 100% bavlny. Příjemné, pohodlné, lehce přemístitelné. Oblíbené nejen u dětí, ale i u dospělých… Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

6 PLETENÍ KOŠÍKŮ Z NOVINOVÉHO PAPÍRU
Tvoření pro dospělé - použitý materiál: novinový papír, karton ze starých krabic… Pro velký zájem se stále opakuje. Výrobek slouží nejen jako dekorace, dá se i používat. Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

7 PŘÁNÍČKA Z ČAJOVÝCH SÁČKŮ
Do sbírání materiálů zapojujeme naše návštěvníky - - o to větší radost pak z výrobku pak mají. Nápady a návody sbíráme opět od návštěvníků nebo z internetu a knih. Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

8 VALÁŠEK - CVIČENÍ RODIČŮ S DĚTMI
Cvičení s novinami, ruličkami od toaletního, papíru, kelímky od jogurtů… pohádky s ekologickou tématikou. Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

9 Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.
BESESDY Vaření z BIO-potravin: Recepty, seznámení s nabídkou BIO-potravin... Ochutnávka Fair Trade kávy… Natural Styl:BIO-oblečení, přírodní kosmetika, ekologické prací a čistící prostředky… Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

10 RMC VSETÍN, o. s. se zaměřilo na:
Používání ekologicky šetrných prostředků a výrobků, které nezatěžují životní prostředí. Na osvětu návštěvníků RMC - co se týká vztahu dopadu lidského konání na životní prostředí: nástěnky, besedy, brožurky... Na třídění odpadků a snížení jejich objemu. Využívání odpadového materiálu při tvoření a zapojení návštěvníků RMC do sběru materiálů ke tvoření (sklenice, ruličky od toaletního papíru, kelímky od jogurtů, noviny…). Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

11 Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.
ZÁVĚR Tento projekt byl pro RMC i pro naše návštěvníky určitě přínosem. Zaznamenali jsme zpětnou vazbu - zájem o výrobky a produkty, které nezatěžují a jsou šetrné k životnímu prostředí… Návštěvníci se aktivně zapojovali do sběru materiálů pro tvoření i do třídění odpadků… PŘESTOŽE JE PROJEKT TÉMĚŘ U KONCE, HODLÁME V TOMTO DUCHU I NADÁLE POKRAČOVAT. Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.


Stáhnout ppt "RODINNÉ A MATEŘSKÉ CENTRUM VSETÍN, občanské sdružení SLUNÍČKO"

Podobné prezentace


Reklamy Google