Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přečtěte si ve trojici texty, představte si postavy z vašich příběhů. Co je spojovalo? Kdo jim pomohl? Kdo je zachránil?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přečtěte si ve trojici texty, představte si postavy z vašich příběhů. Co je spojovalo? Kdo jim pomohl? Kdo je zachránil?"— Transkript prezentace:

1 Přečtěte si ve trojici texty, představte si postavy z vašich příběhů. Co je spojovalo? Kdo jim pomohl? Kdo je zachránil?

2 Hrdinové mezi námi Napiš si svou definici hrdiny.

3 Kdo je to hrdina? Hrdina – člověk s prokazatelnou statečností, který je schopen hrdinských skutků Pojem hrdina je tradičně chápán jako postava, která se odlišuje od ostatních lidí svými nadprůměrnými (fyzickými nebo psychickými) schopnostmi a koná zásadně jen dobré skutky přičemž jeho vlastní blaho je pro něj až na 2 místě. Pojem hrdiny je většinou chápán v souvislosti s činem, který je mimořádný, zdraví či život ohrožující. Hrdinství vyžaduje odvahu a riskování vlastního života pro ušlechtilý cíl. Zdroje: internet

4  Kdo byli naši hrdinové?  Co dokázali výjimečného?  Proti čemu bojovali?

5 Představte si ve dvojici svého hrdinu. Dopracuj pracovní list.

6 Sebehodnocení 1.Co se mi povedlo? 2.Co bych mohl zlepšit? 3.Jaké kvality jsem dosáhl? Kritérium 1 → kvalita ? Kritérium 2 → kvalita ? Kritérium 3 → kvalita ?

7 Hodnocení spolužáka Na lísteček napiš ocenění a doporučení ke zlepšení – podepiš lísteček


Stáhnout ppt "Přečtěte si ve trojici texty, představte si postavy z vašich příběhů. Co je spojovalo? Kdo jim pomohl? Kdo je zachránil?"

Podobné prezentace


Reklamy Google