Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁŘENÍ ČVUT - Fakulta dopravní. Záření Koncepce “Rozumné minimalizace expozice“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁŘENÍ ČVUT - Fakulta dopravní. Záření Koncepce “Rozumné minimalizace expozice“"— Transkript prezentace:

1 ZÁŘENÍ ČVUT - Fakulta dopravní

2 Záření

3 Koncepce “Rozumné minimalizace expozice“

4 Cílem projektu je zjištění stávající situace výskytu záření v dopravě a navrhnout jednoduchá a nenákladná a snadno uskutečnitelná opatření k minimalizaci expozice. Cíl projektu

5 Vliv záření na zdraví

6 Zdroje elektromagnetických polí Přírodní zdroje elektromagnetických polí V našem prostředí jsou všudy přítomné, ale nejsou lidským okem viditelné. (výboje v mracích – blesky, magnetické pole Země – kompas – navigace ryb a ptáků Magnetická pole vytvořená činností člověka Rentgenová zařízení – diagnostická činnost (vysoká frekvence); radiová zařízení – rozhlas, TV, mobilní telefony – přenos informací (nízká frekvence).

7 Standardy na ochranu zdraví Světová zdravotnická organizace se zabývá zářením z hlediska jeho působení na zdraví. Z důvodu velkých rozdílů v limitech omezujících záření v jednotlivých státech, vypracovala WHO mezinárodní směrnice. Příslušné instituce jednotlivých států by měly k zajištění ochrany zdraví svých občanů zavést mezinárodní standardy. Měl by být také zamezen přístup do míst, kde expoziční limity mohou být překročeny.

8 Umělé zdroje záření Elektromagnetické záření

9 O elektromagnetických polích Elektromagnetické záření existuje od vzniku vesmíru. Neznámější formou záření je světlo. Elektrická a magnetická pole jsou částí spektra elektromagnetického záření; počínaje statickým elektrickým a magnetickým polem, přes radiové vlny a infračervené záření a konče Rentgenovým zářením.

10 Co čeká studenty, kteří se přihlásí? 1.Budou mít příležitost projekt zahájit a od začátku jej spoluutvářet podle svých představ 2. Samostatně pracovat (projekt umožňuje dostatečnou časovou flexibilitu) 3. Dělit se s ostatními kolegy o získané informace a materiály související s projektem 4. Možnost konzultací jak v oboru techniky tak v oboru ochrany zdraví 5. Výběr tématu bakalářské práce bude respektovat zájmy studenta


Stáhnout ppt "ZÁŘENÍ ČVUT - Fakulta dopravní. Záření Koncepce “Rozumné minimalizace expozice“"

Podobné prezentace


Reklamy Google