Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KARATE Něco o karate Zakladatel karate TJ Karate České Budějovice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KARATE Něco o karate Zakladatel karate TJ Karate České Budějovice."— Transkript prezentace:

1 KARATE Něco o karate Zakladatel karate TJ Karate České Budějovice

2 NĚCO O KARATE vyhrát boj nebo soutěže, ale spíše vnímat životní pravdu Karate je jedno z nejstarších a nejkomplexnějších bojových umění světa, které úspěšně přešlo do moderní doby. Masatoši Nakajama se vyjádřil, že skutečným cílem karate není jen, získat sebedůvěru a spoléhání na sebe sama. Masutacu Ojama se o karate vyjádřil takto: "Je to bojové umění neužívající zbraní. Vyžaduje tvrdý, přísný trénink, rozvíjející velkou fyzickou sílu. Ale toto není výhradním cílem, neboť karate se liší od mnoha podobných snah důrazem na duchovní a mentální růst, na zralost osobnosti. Jak se žák stává fyzicky silnější a technicky dovednější, rozvíjí sebedůvěru, která transformuje jeho vztahy k lidem".

3 ZAKLADATEL KARATE „Karate-do“ označuje „cestu prázdné ruky“, které bylo původně rozvíjeno na Okinawě Roku 1922 bylo přeneseno mistrem Gichin Funakoshi do Japonska Bojové umění obsahuje převážně úderné názorové a krokové techniky, ovšem také shozy, zdvihy a hmaty ke spoutání

4 TJ KARATE ČESKÉ BUDĚJOVICE
Tréninky vedou velice zkušení trenéři nejvyšších trenérských tříd pod vedením hlavního trenéra Bc. Jiřího Faktora, který je držitelem trenérské I.třídy. Tréninky jsou organizovány podle věkových kategorií cvičenců a jejich technické vyspělosti. Cvičencům je poskytována maximální pozornost a dbá se na jejich všestranný rozvoj. V návaznosti na všeobecnou přípravu navazuje speciální příprava zaměřená na procvičování základních technik karate.


Stáhnout ppt "KARATE Něco o karate Zakladatel karate TJ Karate České Budějovice."

Podobné prezentace


Reklamy Google