Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

stavebnictví Dřevěné konstrukce a stavby

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "stavebnictví Dřevěné konstrukce a stavby"— Transkript prezentace:

1 stavebnictví Dřevěné konstrukce a stavby
Příhradové konstrukce ve stavebnictví (STA5) Ing. Stanislav Matas

2 Příhradové konstrukce ve stavebnictví
Zdroje Příhradové konstrukce ve stavebnictví Příklad: Stránka pro uvedení dílčích témat

3 Příhradový řadový nosník
Zdroje Příhradový řadový nosník Základní prvky Pruty 1 – pásy 2 – svislice 3 – diagonály Styčníky kloubové připojené (kloub.) Podpory tuhé posuvné rotační 1 2 3 Příklad: Stránka se dvěma rámci – textovým a rámcem pro obrázek

4 Styčníky Kloubový (jednoduchý) Kloubový (připojený) Zdroje
Připojený kloub mimo osu Příklad: Stránka s rámečkem pro delší text

5 Zdroje podpory Nesou objekt, obsahují vazbové síly, které ruší působení vnějších zatěžujících sil (FA; FB). Rotační Posuvná Pevná Posuvná Příklad: Stránka s rámečkem pro text členěný do odrážek Letmé uložení Vetknutá

6 TYPY PŘÍHRADOVÝCH KONSTRUKCÍ
Zdroje TYPY PŘÍHRADOVÝCH KONSTRUKCÍ Příhradové lepené vazníky Příklad: Stránka s rámečkem pro text členěný do odrážek Stlačení lepených spojů je zajištěno hřebíky, materiál je obvykle nehoblovaný. Nutno zohlednit při volbě délky hřebíku.

7 TYPY PŘÍHRADOVÝCH KONSTRUKCÍ
Zdroje TYPY PŘÍHRADOVÝCH KONSTRUKCÍ Příhradové sbíjené vazníky Příklad: Stránka s rámečkem pro text členěný do odrážek

8 TYPY PŘÍHRADOVÝCH KONSTRUKCÍ
Zdroje TYPY PŘÍHRADOVÝCH KONSTRUKCÍ Příhradové vazníky se styčníkovými plechy Příklad: Stránka s rámečkem pro text členěný do odrážek Styčníkové plechy musejí být přiloženy oboustranně.

9 TYPY PŘÍHRADOVÝCH KONSTRUKCÍ
Zdroje TYPY PŘÍHRADOVÝCH KONSTRUKCÍ Příhradové vazníky s ocelovými kolíky Příklad: Stránka s rámečkem pro text členěný do odrážek V místě připojení je vložen jeden a více ocelových plechů. Jsou zajištěny kolíky zaraženými ve dřevě.

10 TYPY PŘÍHRADOVÝCH KONSTRUKCÍ
Zdroje TYPY PŘÍHRADOVÝCH KONSTRUKCÍ Příhradové vazníky spojované svorníky Příklad: Stránka s rámečkem pro text členěný do odrážek Svorník Svorník spojuje více prvků.

11 TYPY PŘÍHRADOVÝCH KONSTRUKCÍ
Zdroje TYPY PŘÍHRADOVÝCH KONSTRUKCÍ Příhradové vazníky s dřevěnými příložkami Příklad: Stránka s rámečkem pro text členěný do odrážek Příložky jsou přibity, přišroubovány, oboustranně. Materiál OSB, PDP apod.

12 Seznam použité literatury
DVOŘÁK, Jiří. Stavební mechanika. 1. vydání. Praha: SNTL, s. JELÍNEK, Lubomír. Dřevěné a kovové konstrukce. 1. vydání. Strakonice: ECC, s. JELÍNEK, Lubomír. Tesařské konstrukce. 1. vydání. Praha: ČKAIT, s. MIČKAL, Karel. Technická mechanika I. 1. vydání. Praha: Informatorium, s.


Stáhnout ppt "stavebnictví Dřevěné konstrukce a stavby"

Podobné prezentace


Reklamy Google