Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."— Transkript prezentace:

1 Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová Základní škola a Mateřská škola Větřní Školní 232 382 11 Větřní Téma hodiny: Rod ženský - kost

2 ROD ŽENSKÝ – VZOR KOST Jednotné číslo Množné číslo 1.pád – kost 1.pád – kosti 2.pád. – kosti 2.pád – kosti 3.pád – kosti 3.pád – kostem 4.pád – kost 4.pád – kosti 5.pád – kosti! 6.pád – kosti 6.pád – kostech 7.pád – kostí 7.pád - kostmi

3 Doplň: Ty jsi všemi mastm__ mazaný. Ve step__ je neobv__kle těžké živob__tí. Objevil se náhle na návs__ s kopretinam__, chrpam__ a růžem__ v ruce. Kup pytlík sol__. Nechoď na mě se starostm__. V blízké vs__ jsme uspořádali velkolepé oslav__ ve starob__lé budově škol__.

4 Doplň: Pojedeme tam se zpěvačkam__ z naší škol__, ale také s tanečnicem__ z naší v__sky. Dívky nás při tanci udivovaly pružnými těl__ a ladnými pohyb__. Musíš se v__pořádat s povinnostm__. Chodit v zimě v letní obuv__ je nerozumé. Vrátil se ze zimního v__letu s polámanými kostm__. Lovci se v__dali na lov s pastm__, puškam__, s l__čenými provazy i s las__.

5 Vybarvi pejsky a ke každému přivaž na provázek tu správnou kost, aby se nepoprali.

6 Doplň a podtrhej podst. jm. podle vzoru. Doplň a podtrhej podst. jm. podle vzoru kost. Alkohol v krvi, parní lokomotiv__, na okraji vs__, klobás__ na pánv__, ovocné šťávy v láhv__, hus_ s kozam__ a kobylkam__, na pol__ to hýří barvam__, váz__ s chrpam__, kopretinam__ a různými b__linam__.

7


Stáhnout ppt "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."

Podobné prezentace


Reklamy Google