Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Práce s tabulkou v Excelu 2010

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Práce s tabulkou v Excelu 2010"— Transkript prezentace:

1 Práce s tabulkou v Excelu 2010
Tabulka Formátování v buňce Zarovnání textu Orientace textu

2 Informační technologie / Zpracování a využití informací
Název : Práce s tabulkou v Excelu 2010 – zarovnání textu, orientace v buňce Klíčová slova : pás karet „DOMŮ“, skupina „ZAROVNÁNÍ“ a „PÍSMO“, orientace textu, formátování údajů Věková skupina : 4.ročník Datum ověření : Autor : Mgr. Eva Marková

3 Anotace : Žák pracuje s tabulkou v tabulkovém procesoru Excel 2010, formátuje zadané údaje. Orientuje se na pásu karet DOMŮ, ve skupině ZAROVNÁNÍ. Procvičuje práci s myší. Aplikuje získané znalosti.

4 Vytvořme rozvrh hodin v Excelu 2010. Zhodnoť svoji práci.
1.Zapni PC a spusť aplikaci Excel 2010. 2. Vytvoř rozvrh hodin dle skutečnosti. 3. Použil velikost písma 24, tučný řez písma, barva černá. 4. Dny zapisuj do sloupce, pořadí hodin do řádku. 5.Názvy předmětů piš zkratkou.

5 Co v tabulce chybí? Tabulce chybí ohraničení buněk. Šedá mřížka se nevytiskne. Tabulku musíme zformátovat ručně. Na kartě DOMŮ, ve skupině PÍSMO musíme kliknout na malou šipku u ikony ohraničení V otevřené nabídce vyber typ ohraničen i barvu čáry. Před volbou nezapomeň rozvrh označit do bloku. Pokud tak neučiníš, zvolené ohraničení se provede pouze u aktivní buňky.

6 První krok úpravy rozvrhu hodin - ohraničení tabulky – rozvrhu.

7 Druhý krok formátování – zvýraznění čar, barevné vyplnění buňky.

8 Třetí krok formátování – zarovnání písma i číslic na střed, barevné odlišení jednotlivých předmětů.

9 Čtvrtý krok formátování – orientace textu pomocí nabídky .

10

11 Samostatná práce. 1. Vytvoř vlastní návrh rozvrhu hodin pro tvoji třídu. 2.Využívej k úpravě všechny dostupné znalosti. 3.Seznam spolužáky se svojí prací, zhodnoť ji. Sděl všem, jak si rozvrh upravoval. 4. Svůj rozvrh hodin si vytiskni.

12 Zdroje : „psaný text“ je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10
Zdroje : „psaný text“ je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „ obrazy z Excelu 2010“ jsou tvořeny digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8) „ikony, obrázky “ jsou tvořeny v aplikaci MALOVÁNÍ


Stáhnout ppt "Práce s tabulkou v Excelu 2010"

Podobné prezentace


Reklamy Google