Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KOBLIHA – SCHÉMA PRACOVNÍHO POSTUPU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KOBLIHA – SCHÉMA PRACOVNÍHO POSTUPU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví."— Transkript prezentace:

1 KOBLIHA – SCHÉMA PRACOVNÍHO POSTUPU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ listopad 2012VY_32_INOVACE_OVY_090207

2 mouka koncentrát koblihový droždí čerstvé cukr krupice voda pitná melanž sůl jemná olej Dávkování surovin

3 olej na mazání MíseníRozvažování těstaZráníDělení a tvarování

4 voda na zapařování tuk ztužený na smažení KynutíSmažení

5 Expedice Plnění marmeláda Ukládání do přepravek papír do přepravek cukr moučka

6 3 minuty POMALU 6 minut RYCHLE Zrání Rozvažování těsta Dělení a tvarování olej na mazání

7 Mísení 5 až 10 minut Rozvažování těsta Dělení a tvarování olej na mazání

8 Mísení Zrání Kusy = 1,15 kg Dělení a tvarování olej na mazání

9 Mísení Zrání Rozvažování těsta 30 kusů × 38 g, FORTUNA AUTOMAT olej na mazání

10 Kynutí: 40 °C; 45 minut Smažení voda na zapařování tuk ztužený na smažení

11 Kynutí 175 °C I. 2,10; II. 2,30; III. 0,30 voda na zapařování tuk ztužený na smažení

12 METODICKÝ LIST SNÍMEK 2: Všechny suroviny se naváží do díže, voda se dávkuje těsně před mísením a její teplota by měla být kolem 27 °C. SNÍMEK 3: Hvězdička ve schématu znamená zkušební místo pro ověření znalostí žáka. Kliknutím na textové pole se objeví odpověď. Vše se mísí najednou tzv. na záraz a to 3 min pomalu a 6 min rychle, těsto se nechá zrát v díži 5 až 10 min. Po zrání se těsto ručně rozvažuje a stočené bochánky se ukládají na olejem vymazaný pracovní stůl takto kynou dalších 10 min. Po té se těstový bochánek strojem rozdělí na třicet kusů a ihned stočí do požadovaného tvaru. SNÍMEK 4: Stočené klonky se pokládají na plechy a ukládají do kynárny, která je součástí smažící pánve. Vykynuté výrobky se překlápí do vyhřáté tukové lázně a smaží na třikrát při 175 °C. SNÍMEK 5: Výrobky plníme ihned po usmažení, koblih se napíchne uprostřed světlého proužku a nadávkuje navoleným množstvím marmelády takto dohotovené se ukládají do přepravek po dvaceti a cukrují pak přecházejí do expedice.


Stáhnout ppt "KOBLIHA – SCHÉMA PRACOVNÍHO POSTUPU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví."

Podobné prezentace


Reklamy Google