Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY"— Transkript prezentace:

1 Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
VY_32_INOVACE_207 Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY Název dle číselného rozsahu: VY_32_INOVACE_207. Autor materiálu: Mgr. Bronislav Budík. Zařazení materiálu: Vzdělávací oblast : Člověk a příroda. Vzdělávací obor : Fyzika. Tematický okruh: SÍLA A JEJÍ ÚČINKY – fyzikální pole. Ročník : 6. Metodické pokyny: Jsou uvedeny na jednotlivých listech, u každého cvičení. Datum vytvoření:

2 opakování 2. pololetí 6. ročníku
Jaká je základní značka  a jednotka teploty? 2. Které druhy teploměrů znáš, kde se používají? 3. Jaká je teplota zdravého člověka? 4. Které zařízení dokáže udržovat teplotu tak, aby nebyla příliš vysoká ani příliš nízká? 5. Proč bývají dráty venkovního elektrického vedení prověšené?

3 opakování 2.pololetí 6. ročníku
6. Řekněte několik příkladů toho, jak se částice mezi sebou přitahují? 7. Proč se mýdlem dá snadno umýt mastnota? 8. Proč se pole po zasetí musí uválet? 9. Jak se dostane vlhkost do zdí? Co se musí udělat, aby domy byly suché? 10.  Co je to prvek a sloučenina?

4 opakování 2. pololetí 6. ročníku
11. Která tělesa vytvářejí magnetické pole? 12. Popiš části magnetu. 13. Co je to magneticky měkká a tvrdá látka? Uveď příklad. 14. Co jsou to indukční čáry?  Co nám je ukáže? Uveď pokus. 15. Kde se nacházejí magnetické póly Země?

5 opakování 2. pololetí 6. ročníku
16. Nakresli jak přiložíš dva magnety k sobě, aby bylo pole silnější?    17. Jak se nazývá pomůcka na určování světových stran? 18. Které póly se přitahují, které odpuzují? 19. Která tělesa vytvářejí elektrické pole? 20. Co se vytváří na povrchu nabitého tělesa?

6 opakování 2. pololetí 6. ročníku
21. Jakým způsobem můžeme nabít těleso? 22. Který náboj se vytváří na povrchu plastového tělesa? 23. Na která tělesa působí elektricky nabité těleso? 24. Jak se nazývá přístroj na určování elektrostatického náboje? 25. Která tělesa vytvářejí gravitační pole a proč?

7 opakování 2. pololetí 6. ročníku
26. Jak se nazývá směr rovnoběžný se směrem gravitační síly Země? 27. K čemu slouží libela. 28. Co je to olovnice? Kde se používá? 29. Jak se projevuje na Zemi gravitační síla Měsíce? 30. Co je to beztížný stav?

8 opakování 2.pololetí 6. ročníku
31. Nakresli schematickou značku žárovky, spínače, monočlánku. 32.      Nakresli jednoduchý elektrický obvod se žárovkou? 33.      Uveď příklady elektrických zdrojů. 34.      Co je to elektrický proud? 35.      Jak se nazývají látky, které dobře(špatně) vedou el. proud?  


Stáhnout ppt "Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY"

Podobné prezentace


Reklamy Google