Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola Jídelna Sportovní odpoledne v ŠD Odehnalová Vladimíra Kočí Jaroslava Jančíkova Marie Strašák Zdeněk x Němcová Jana x Husaříková Marie Skalník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola Jídelna Sportovní odpoledne v ŠD Odehnalová Vladimíra Kočí Jaroslava Jančíkova Marie Strašák Zdeněk x Němcová Jana x Husaříková Marie Skalník."— Transkript prezentace:

1

2 Škola Jídelna Sportovní odpoledne v ŠD

3

4 Odehnalová Vladimíra Kočí Jaroslava Jančíkova Marie Strašák Zdeněk x Němcová Jana x Husaříková Marie Skalník Jaromír Rašovská Iveta x Humlová Markéta

5 Matematická klání Milí žáci, hledají se mezi vámi odvážlivci, kteří si troufnou zúčastnit se Matematických klání, jejichž vítěz bude smět nosit čestný titul Matematik nebo Matematička roku 2008. Přitom samozřejmě obdrží i věcné ceny. Ceny čekají také na další úspěšné řešitele turnaje. Pravidla: Soutěží se ve dvou kategoriích – Benjamín (žáci 6. a 7. ročníku) a Kadet (žáci 8. a 9. ročníku). Z každé kategorie přitom vzejde jeden vítěz. Odměněni budou ale také všichni úspěšní řešitelé, kteří se do klání zapojí. Všechny potřebné informace naleznete vždy na panelu ve třetím patře. Budou také vyvěšeny na webu naší školy www.cmczs.org. Je nutná vaše vlastní iniciativa a sledování všech těchto informací.www.cmczs.org Matematická klání budou mít celkem 6 kol. V každém kole budou zadány 4 příklady. Každý z nich bude zaměřen na jiná matematická odvětví nebo postupy řešení. Nebude přitom ani tak záležet na vašich počtářských znalostech a dovednostech (proto také jsou spojeny dva ročníky do jedné kategorie), ale spíše na logickém myšlení. Každý příklad bude ohodnocen určitým počtem bodů. Zadání příkladů najdete vždy na tomto panelu a na webu. Abyste je nemuseli opisovat, můžete si je vyzvednout nakopírované v kabinetě č. 76 u pí uč. Borkovcové. Na řešení daných čtyř příkladů budete mít vždy 14 dní. Jednotlivá „kritická data“ budou opět zveřejněna na tomto panelu a na webu. Sledujte, prosím, tyto informace a ve vlastním zájmu dodržujte dané termíny. Vyřešené příklady odevzdáte v zalepené obálce s vaším jménem, třídou a kategorií a heslem Matematické klání v daném termínu do kabinetu č. 76 pí uč. Borkovcové. Svoje jednotlivá řešení sepisujte vždy čitelně a srozumitelně s celým postupem řešení, ne pouze výsledky! Je nutné z vašeho řešení poznat, jak jste postupovali. Bodován bude totiž i postup, nejen samotný výsledek! Tak ať se sami neobíráte o body. Není nutné se zúčastnit všech kol klání ani vyřešit všechny příklady v daném kole. Samozřejmě ale čím víc příkladů vyřešíte, tím větší je vaše naděje na výhru. Vzorová řešení daného kola budou viset na tomto panelu a na webu. Každý tak bude mít možnost s nimi porovnat svá řešení a případné nejasnosti konzultovat s pí uč. Borkovcovou nebo se svým učitelem matematiky. Průběžné pořadí jednotlivých účastníků bude také zveřejňováno na tomto panelu a na webu. Úspěšnými řešiteli se stanou ti z vás, kdo se aktivně zúčastní alespoň čtyř kol klání a získají přitom nadpoloviční počet z možných bodů. Nezapomeňte, že každý soutěžíte za sebe. Je hezké, pokud si chcete navzájem pomáhat, ale uvědomte si, že se tak sami okrádáte o případný bodový náskok. Nesnažte se, prosím, také vymámit řešení na svých učitelích nebo rodičích. Hledáme opravdového Matematika nebo Matematičku a ti bojují čestně a nepodvádí. Vaše případné dotazy zodpoví pí uč. Borkovcová nebo vaši učitelé matematiky.


Stáhnout ppt "Škola Jídelna Sportovní odpoledne v ŠD Odehnalová Vladimíra Kočí Jaroslava Jančíkova Marie Strašák Zdeněk x Němcová Jana x Husaříková Marie Skalník."

Podobné prezentace


Reklamy Google