Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti."— Transkript prezentace:

1 „Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven
Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti pivovarů Tisková konference dne

2 Zadání projektu Český Svaz Pivovarů a Sladoven se v roce 2011 v rámci samoregulačních aktivit pivovarů zabýval prevencí alkoholu za volantem. Projekt “Řídím, piju nealko pivo” se zaměřil na zodpovědný přístup řidičů. Cílem projektu bylo: minimalizovat užívání alkoholu za volantem, který je hlavní příčinou vážných dopravních nehod. zvýšit povědomí řidičů o nealko pivu jako bezpečné alternativě z hlediska dodržování zákona a bezpečnosti při řízení. Partnery projektu byla Policie ČR a jednotlivé členské pivovary.

3 Řídím, piju nealko pivo – pilotní projekt roku 2011
V roce 2011 Český svaz pivovarů a sladoven zorganizoval ve spolupráci s Policií ČR terénní akce. Promotéři řidičům po kontrole Policií ČR rozdávali alkoholtestry označené logem projektu a partnerů, informační leták a nealko pivo. Členské pivovary se aktivně přihlásily k těmto dopravně-preventivním akcím. Přihlášené pivovary ve vybraném regionu zajistily promotérům vzorky svého nealko piva.

4 4.681* Pilotní projekt 2011 4.636 4.387 4.322 4.437 * Zdroj: ŘSDP
Terénní akce proběhla v termínu od do Působila ve všech 14 krajích České republiky Uskutečnilo se 151 promodní Přihlášeno 8 členských pivovarů vyrábějících nealkoholické pivo POČET OSLOVENÝCH ŘIDIČŮ 4.681* POČET ROZDANÉHO NEALKO PIVA 4.636 POČET ROZDANÝCH LETÁKŮ 4.387 POČET ROZDANÝCH SAMOLEPEK 4.322 POČET ROZDANÝCH ALKOTESTERŮ 4.437 * Zdroj: ŘSDP

5 Shrnutí pilotního projektu v roce 2011 (1)
Pilotní projekt byl jedinečný formou spolupráce Policie ČR a ČSPS v rámci bezpečnostně - preventivních akcí, konaných na celém území České republiky. Terénní akce za přítomností preventistů Policie ČR vzbudila veliký zájem veřejnosti a s ohledem na pozitivní ohlas bude dále rozvíjena. Díky spolupráci s Policií ČR projekt oslovil širokou cílou skupinu ve všech regionech Čech a Moravy. Pilotní projekt prokazatelně zvýšil povědomí o nealko pivu, jako bezpečné alternativě oblíbeného alkoholického piva pro řidiče.

6 Shrnutí pilotního projektu v roce 2011 (2)
Obecně byla akce vyhodnocena řidiči jako velice prospěšná a efektivní, rádi by ji viděli na silnicích opakovaně. Média o akci opakovaně a pozitivně informovala – zaznamenali jsme přes 140 výstupů. Akce splnila cíle obou partnerů: motivovala řidiče k žádoucímu chování za volantem, připomněla řidičům, že alkohol za volant nepatří, odměnila zodpovědné řidiče za dodržování zákona.

7 FOTODOKUMENTACE 2011 (1)

8 FOTODOKUMENTACE 2011 (2)

9 Všem zúčastněným subjektům
Poděkování Všem zúčastněným subjektům

10 Řídím, piju nealko pivo v roce 2012
Akce navazuje na úspěšný pilotní projekt ze srpna 2011 V letošním roce budou promotéři rozdávat brandované alkotestery a nealko pivo od 10 pivovarů ve 14 krajích po celé České republice. Cílem akce je motivovat řidiče k zodpovědnému chování a dodržování zákona a odměnit je při běžných bezpečnostně preventivních kontrolách Trvání akce: 29. červen - 2. září 2012 Plánovaný rozsah akce 170 promodní

11 Organizace akce v roce 2012

12 Novinky projektu v roce 2012
Větší zájem pivovarů při terénních aktivitách Nová podoba alkoholtestru Spuštění webových stránek

13 Děkuji za pozornost !


Stáhnout ppt "„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google