Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_3 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_3 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání."— Transkript prezentace:

1 Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_3 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu:Efektivní učení – cesta k vědění Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3053 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma vzdělávacího materiálu:Psaní symbolů a speciálních znaků Předmět:Informatika Ověření vzdělávacího materiálu Třída (y):6.A, 6.B Datum:29.9., 12.10. 2011

2 Psaní symbolů a speciálních znaků Informatika

3 Symboly Symboly jsou různé značky, které mají nezaměnitelné místo v textu. Označují například procenta %, paragraf §, symbol pro elektronickou poštu @, „smajlíky“ ☺, noty ♫ nebo různé šipky. Ne všechny ale najdeme na klávesnici, musíme si pomoci jinak.

4 Psaní symbolů Otevřeme nový dokument Klikneme na Panelu nabídek na Vložit a v seznamu vybereme Symbol. Objeví se nabídkové okno, první záložka je nazvána Symbol

5 Psaní symbolů V nabídce vybereme příslušný symbol. Použijeme posuvníky, projdeme si celou nabídku. Příslušný symbol označíme kliknutím myši a poté klikneme na tlačítko Vložit, Zavřít.

6 Psaní speciálních znaků V nabídkovém okně Symbol nalezneme záložku Speciální znaky. V nabídce najdeme nejen tyto znaky, ale i klávesové zkratky, kterými si je vložíme do dokumentu.

7 Zkouška psaní Napište podle vzoru tento text: Bylo pěkné počasí ☼. Na cestě byly →↑←↓. Učíme se různé ♫♪. Na kartách najdeme ♠♣♥♦. Máme se krásně ☺. Zkontrolujeme správnost textu.

8 Výborně, umíte psát symboly a speciální znaky!


Stáhnout ppt "Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_3 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání."

Podobné prezentace


Reklamy Google