Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sklopný držák dýchacích

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sklopný držák dýchacích"— Transkript prezentace:

1 Sklopný držák dýchacích
přístrojů Jakub Sohr

2 Proč nás napadlo právě tohle?
Hlavní důvod: repase nástavby na hasičském voze CAS32 Tatra 815, po této repasi stále nebylo možno umístit dýchací přístroje do kabiny hasičského vozu, a proto jsme se rozhodli pro tuto alternativu.

3 Porovnání předchozího a současného
umístění

4 Rozbor námi stanovených pod.
Docílili jsme: 1. Snadné a bezpečné manipulace 2. Rychlejší nasazení přístroje při zásahu 3. Větší stabilita držených přístrojů při jízdě Nevýhoda: 1. Zabírá více místa než předchozí uložení

5

6 Realizace projektu naměření nosné konstrukce nástavby vozu, kreslení, výroba, montáž – to vše trvalo cca 24 dnů. Při měření konstrukce se musel odstranit kryt konstrukce + roleta nástavby a následná zpětná montáž – 1 den. Kreslení – 7 dnů. Výroba – 14 dnů. Montáž – stejný postup jako v bodě 1. + montáž – 1,5 dne.

7 Technické informace Nosnost: do 40 kg (v závislosti na nastavení tlumiče lze nosnost zvýšit). Hmotnost: 60Kg Rozměry: v zasunutém stavu: 566x859x310, ve vysunutém stavu: 566x859x985. Použité materiály: běžně dostupné profily z konstrukční oceli Normalizované součásti: šrouby. Tlumič rázů: plynový píst, konstruovaný přímo na zakázku.

8

9

10 Variabilita prostoru Uchycení držáku je pomocí 4 samostatných uložení , které jsou navařeny na nosnou konstrukci nástavby. Montáž samotného zařízení trvá cca 10 – 15 min. Pokud by nebyla potřeba těchto držáků, lze je rychle odmontovat a následné volné místo využít jiným způsobem – uložení by sloužilo pro uchycení jiného zařízení.

11

12

13

14 Krátký videozáznam

15 Poděkování za JSDH Hranice
Na závěr bychom chtěli poděkovat firmě FireKonstrukt jmenovitě p. Tomáši Pazderovi za pomoc při řešení problému a následnou celkovou realizaci daného projektu


Stáhnout ppt "Sklopný držák dýchacích"

Podobné prezentace


Reklamy Google