Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

32. Mojžíš se svým bratrem žádá faraona, aby propustil Izraelity z Egypta.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "32. Mojžíš se svým bratrem žádá faraona, aby propustil Izraelity z Egypta."— Transkript prezentace:

1 32. Mojžíš se svým bratrem žádá faraona, aby propustil Izraelity z Egypta

2 Árone, dlouho jsem tě neviděl. Musím ti vyprávět co jsem zažil v horách. Viděl jsem hořící keř... Mojžíši, Hospodin mi řekl, abych ti šel naproti.

3 Hospodin vám chce pomoci, vysvobodí vás z rukou faraona. Konečně už nebudeme otroky, ale svobodní lidé. Už nás nikdo nebude bít holí a bičem. Díky Hospodine!

4 Hospodin si přeje: Propusť Izraelity a nech je odejít z Egypta! Ne to neudělám. Všichni Izraelité zůstanou zde a budou pro mne pracovat jako otroci!

5 Ale Hospodin si to tak přeje. Musíš Hospodina poslechnout! Já vašeho Hospodina neznám a nebudu ho poslouchat. Jsem pánem Izraele a také jím zůstanu. A od této chvíle nařizuji, aby Izraelité pracovali mnohem více než dříve. Pokud to nebudou stíhat, dostanou holí i bičem. Teď už vás nechci vidět. Běžte pryč, Mojžíši a Árone!

6 Ach Hospodine, faraon má tvrdé srdce. Prosím pomoz nám, dej nám trpělivost a sílu. Obměkči srdce faraona, ať propustí Izraelity.

7 ÚKOL: ?

8 33. Na Egypt přišlo deset ran

9 Faraone propusť Izraelity. Ne! Neudělám to, nepropustím je!

10

11 Můžete jít! Ale nejdřív ať pomine ta zkáza.

12 Nyní Hospodin dopustí poslední trest, kdy faraon nás opravdu propustí. Je třeba se na něj dobře připravit. Proto poslyšte izraelský lide.

13 ÚKOL: ?

14 Bonus pro dospělé ?

15 Římskokatolická farnost Hnojník duben 2014 www.farnost-hnojnik.cz Pro vnitřní potřebu farnosti Animovaný film – Princ Egyptský, USA, 1998, 88 min, Režie: Brenda Chapman, Steve Hickner, Simon Wells Použité obrázky:


Stáhnout ppt "32. Mojžíš se svým bratrem žádá faraona, aby propustil Izraelity z Egypta."

Podobné prezentace


Reklamy Google