Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tereza Černá Globální oteplování.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tereza Černá Globální oteplování."— Transkript prezentace:

1 Tereza Černá Globální oteplování

2 Problém nebo jen bezdůvodné teorie?
Na internetu a v různých článcích jsem si přečetla několik teorií o globálním oteplování. V této prezentaci se pokusím vás seznámit se třemi z nich. 1) První je úplně jednoduchá, a to „že žádné globální oteplování není a že je to normální a přirozený koloběh, který se na Zemi odehrává už miliony let.“

3 2) Přijde po několika letech oteplování doba ledová?
Jestli zmizí Golfský proud asi se tak opravdu stane. Vlivem oxidů vypouštěných do vzduchu se možná jen oddaluje přicházející doba ledová.

4 Podle této teorie by se mělo oteplovat asi do roku 2020 ale potom by mělo nastat ochlazení. Teď je něco jako malá doba meziledová. Země se bude postupně zase zaledňovat. Sníží se počet rostlin a živočichů. Horší by ale bylo kdyby přišla taková doba ledová, jako před 800 miliony let. Tenkrát Zemi pokryla několik metrů vysoká vrstva ledu.

5 A jak dlouho to všechno může trvat
A jak dlouho to všechno může trvat? Podle počítačových modelů bude nová doba ledová trvat „jen“ dva až 10 milionů let. Potom se začnou kontinenty přesouvat na jih, postupně se spojí a vytvoří nový superkontinent, v mnohém podobný bývalému kontinentu, pokrývajícímu Zemi před třemi sty miliony let, zvanému Pangea.

6 3) Někde oteplování pomůže, někde uškodí.
Na severu bude nejspíš více vody, budou kratší zimy, více lesů.

7 Do roku 2020 bude celá Evropa čelit zvýšenému riziku přívalových srážek, záplav a povodním po roztátém sněhu. Táním ledovců stoupne hladina moří a oceánů. To se dotkne do roku 2080 každoročně 2,5 milionu Evropanů. Zvýší se spotřeba energie v létě a klesne v zimě.

8 Příčiny globálního oteplování
1) Zvýšení obsahu oxidu uhličitého v atmosféře. 2) Skleníkové plyny - skleníkový efekt. Skleníkový efekt: je proces, při kterém atmosféra způsobuje ohřívání planety tím, že absorbuje dopadající sluneční záření a zároveň brání jeho zpětnému odrazu do prostoru.

9 Graf vzrůstajících teplot od roku 1860 do roku 2000

10 Good luck, our world!


Stáhnout ppt "Tereza Černá Globální oteplování."

Podobné prezentace


Reklamy Google