Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lesnické práce Těžba,doprava,prořezávky, zapůjčení místností.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lesnické práce Těžba,doprava,prořezávky, zapůjčení místností."— Transkript prezentace:

1 Lesnické práce Těžba,doprava,prořezávky, zapůjčení místností

2 Motorová pila Na lesní práce se používá motorová pila značky husqvarna profi která má délku lišty 45 centimetrů.Jako palivo poslouží benzín(natural 95),

3 Polomy Při deštivém a větrném počasí měkké dřeviny nevydrží a padají k zemi

4 CHKO V oblastech jako jsou chráněné krajinné oblasti,národní parky,rezervace se nesmí těžit i přesto že, jsou tam nebezpeční škůdci pro stromy!

5 Práce s pilou Naši lidé musí mít osvědčení na motorovou pilu a musí umět se speciální obuví lézt vysoko do koruny stromů.

6 Kácení v blízkosti cest a obydlených oblastí Kacení stromů v blízkosti obydlí či cesty musí probíhat přesně.Kam by měl strom dopadnout tak tam musí dopadnout!!!

7 Tahání dříví z lesa K vytahání dříví z lesa se dříve používali koně v některých nepřístupných terénech se používají i dnes.V Americe se používají i helikoptéry.Tento stroj má tu výhodu že rovnou dřevo upravuje tím že ořeže větve.

8 Dřevo před dopravou na pily Dřevo se nechává na přístupných místech(lesní cesty)odkud je snadné ho naložit.Jsou lidé které toto dřevo kradou a jen zřídka se je podaří chytit.

9 Doprava Zpracované stromy naloží nákladní auto s mechanickou rukou a odváží ho na pilu.

10 Cena Dřevo rozlišujeme na měkké a tvrdé a podle toho se uvádí cena.Cena je všude jiná ale pohybujete se okolo 850Kč za 1kubík měkkého dřeva a 950Kč za 1kubík tvrdého dřeva.

11 Tvrdé dřevo –Používá se hlavně na nábytek ale jako palivo poslouží taky dobře.Má tu výhodu že když je dobře ošetřeno vydrží klidně 80 let.

12 Měkké dřevo Je dobré hlavě jako palivo ale dá se sním naložit i jako s nábytkem ale není to dřevina která vydrží nějaký dlouhý čas.

13 Pila Na pile dřevo končí a zpracovává se k prodeji.

14 Graf

15 Excel


Stáhnout ppt "Lesnické práce Těžba,doprava,prořezávky, zapůjčení místností."

Podobné prezentace


Reklamy Google