Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.13 Anotace: Prezentace seznamuje s popisem květu krytosemenných rostlin, vysvětluje rozdíly, procvičuje, opakuje učivo. Vzdělávací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.13 Anotace: Prezentace seznamuje s popisem květu krytosemenných rostlin, vysvětluje rozdíly, procvičuje, opakuje učivo. Vzdělávací."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.13 Anotace: Prezentace seznamuje s popisem květu krytosemenných rostlin, vysvětluje rozdíly, procvičuje, opakuje učivo. Vzdělávací oblast: Semenné rostliny – krytosemenné, listnaté stromy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: Přírodopis - botanika Očekávaný výstup: Seznámení s listnatými stromy Druh učebního materiálu: DUM Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : sedmý ročník základní školy

2 Semenné rostliny krytosemenné, listnaté stromy

3 Krytosemenné rostliny
Vajíčko je ukryto v semeníku Semeno je ukryto v plodu KVĚT OBOUPOHLAVNÝ má PESTÍK I TYČINKY

4 dvouděložné jednoděložné ZNAKY: Semeno dvě dělohy Jedna děloha
List (žilnatina) síťnatá Cévní svazky Květ rozlišené (květní lístky) č. 5 kořeny hlavní, postraní Jedna děloha Souběžná Nerozlišené č. 3 Svazčité

5 Úkoly 1. Doplň vhodná slova tak, aby vznikl pravdivý text.
Rostliny s dřevnatým stonkem označujeme jako Rozdělujeme je na a U první skupiny je stonek tvořen nerozvětvenou částí, kterou nazýváme a rozvětvenou částí označovanou jako Ta je tvořena U chybí kmen, protože se stonek větví Každým rokem stonek a přirůstá vrstva dřeva. Vytváří se tzv Vznikají střídáním  2. Napiš, jak se nazývají lesy tvořené převážně: bukem habrem dubem  3. Jak vypadají lužní lesy?

6 Laboratorní práce 1. úkol:
Nejprve si pod lupou prohlédni vnější stavbu těla a zakresli. 2. úkol: Odtrhni opatrně křídlo a pozoruj v mikroskopu. Zakresli do certifikátu a modře vyznač vzdušnice. 3. úkol: Odtrhni nohu a potom i tykadlo a pozoruj v mikroskopu. Opět zakresli do certifikátu. Bud pečlivý a kresli obyčejnou tužkou!


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.13 Anotace: Prezentace seznamuje s popisem květu krytosemenných rostlin, vysvětluje rozdíly, procvičuje, opakuje učivo. Vzdělávací."

Podobné prezentace


Reklamy Google